Hound: nejchytřejší hlasový asistent?

9

Hlasové asistentky se na mobilních telefonech postupně rozkoukávají. Známá jména jako Siri či Cortana se učí rok od roku více složitých otázek. Z čista jasna se však objevuje alternativa v podobě Hound, která dokáže řešit i komplikované dotazy.

Hound

Aplikaci SoundHound pravděpodobně mnozí z vás velmi dobře znají. Je to šikovný pomocník ve chvíli, kdy slyšíte nějakou písničku a nevíte, kdo ji zpívá. Postačí krátký úsek nahrát a aplikace již vše obstará. A právě tvůrci této aplikace se před takřka 10 lety rozhodli zpracovat systém či aplikaci, která bude s uživatelem volně komunikovat a řešit jeho otázky.

Vývoj aplikace zabral na dnešní poměry opravdu neuvěřitelně dlouhou dobu. Nyní vývojáři vypustili beta verzi a samozřejmě ji náležitě zpropagovali. Hlasový pomocník Hound se totiž nezalekne ani velmi složité otázky, které můžete vidět na přiložených videích. Vše bylo například uvedeno otázkou „Jaký je počet obyvatel hlavního města země, kde se nachází Space Needle?“. Vývojář aplikace se navíc zeptal záměrně velmi rychle, aby předvedl funkčnost aplikace. Aplikace za malý okamžik přinesla přesnou odpověď.

Aplikace Hound se snaží být jako známější Google Voice Search, avšak již v úvodu svého vzniku jej předčí. Dokáže pracovat se složitými otázkami. Mezi jednoznačné plus lze zařadit rychlost, kdy aplikace při ukazování demo verze dokázala odpovídat prakticky okamžitě po položení otázky.

Pokud stále pochybujete o schopnostech Hound, můžeme přidat k dobrému ještě jednu otázku, kterou autoři prezentovali schopnosti aplikace. Hound zvládl odpovědět i na dotaz „Kolik uběhne dnů mezi pozítřím a třemi dny před druhým čtvrtkem roku 2022?“. Je jasné, že tato aplikace míří hodně vysoko. Prozatím je v obchodě Google Play dostupná beta verze. Bohužel ji v České republice není možné stáhnout.

Zdroje: theverge.com, youtube.com, youtube.com

Diskuze ke článku
Anonymní jméno
Cortana sa mi zdá zo všetkých najľudskejšia, Siri sa mi zdala byť najmúdrejšia. Ale Hound je tiež dosť dobrý podľa týchto dvoch videí. - Ale, všetky majú svoje klady aj zápory, povedal by som.
Anonymní jméno
Ahoj, pro mě je zase nejlepší Google Now asistent.Jinak obojí je určitě skvělá věc.Jen aplikace Hound není pro mě úplně hlasový asistent když musím pokaždé něco mačkat.Nejvíce mi právě vyhovuje již zmíněný od Googlu a navíc je v Androidu už od výroby, takže nemusím instalovat další aplikaci :-) Hodně mi při nastavení asistenta pomohlo toto:

https://youtu.be/ALSmFGt4NSY

Parádně zvládá i české hlasové příkazy :-) :-) :-)
Michal
Každý má své plusy a mínusy. Používám Cortanu, Google Now a teď i hound a každý má něco.
wohi
stejne to neumi cestinu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze