Hodinky Apple Watch toho měly umět mnohem více

17

V září minulého roku došlo k představení nových chytrých hodinek od společnosti Apple. Ty ale údajně neměly být tak „jednoduché“ a měly nabídnout velmi širokou škálu senzorů a dalších fitness funkcí, které se do finálového produktu nedostanou.

Hodinky Apple Watch na sebe strhly v září 2014 velkou pozornost. V současnosti sice nejsou ještě na trhu, ale server Wall Street Journal vydal zprávu o tom, že jsou ve vývoji již přibližně 4 roky. To je hodně dlouhá doba a mezi jedny z hlavních vlastností měla patřit široká škála různých senzorů, které měly měřit různé zdravotní údaje. Apple ale v průběhu narazil na několik úskalí a hodinky Watch si vysloužily přezdívku „černá díra“ kvůli tomu, kolik zdrojů musel Apple do jejich vývoje investovat.

TIP: Apple Watch nabírají zpoždění. Dorazí v dubnu, řekl Tim Cook

Apple Watch
Hodinky Apple Watch toho měly umět mnohem více

Mezi pokročilé senzory měl například patřit měřič vodivosti kůže, který měl měřit míru stresu a také monitor srdeční aktivity, jenž měl být podobný klasickému elektrokardiogramu, tedy EKG. V hodinkách měl být dokonce i měřič kyslíku v krvi, ale k jeho použití by Apple potřeboval svolení od amerických úřadů. Apple byl nakonec nucen od těchto senzorů upustit kvůli nekonzistentním výsledkům. Například právě měřič stresu nefungoval správně u mužů s hustým ochlupením nebo u osob se suchou kůží. Apple ale plány na tyto netradiční snímače nepohřbil úplně a časem by se mohly objevit v další verzi hodinek.

Zdroje: macrumors.com, wsj.com

Diskuze ke článku
Jirka.S
Tyto hodinky budou největší propadák Applu který se bude prodávat po milionech a v prodejích předhoní všechny chytré hodinky které jsou již na trhu.
majk
Apple Watch si, podle mého názoru, koupí pouze takzvané iOvce. Nevidím důvod, proč by měly být lepší, než ty, které již nabízí konkurence.
Ascension
Apple říkal že měl mít více věcí než teď tak proč to neudělali to jsou nějaké s tím problémy neboti nneumí a radši se do toho pouštět nebudou. Když už chtějí být super měli by zamakat aby si to koupilo více lidí a ne jen pár iovci pokud cenu nedají vysokou tak ještě dobrý jenže Apple to neudělá takže cena bude vysoká a hodinky nebudou umět skoro nic nového co ostatní mají už od 2.generace a cenu normální
JaroB
iOvce to budú kupovať jak teplé rožky toho sa netreba báť...veď čo by to bola za čajočka s iPhonom bez iWatch ??? Kamoš má a hovorí, že sú super /však čo by nie keď vysolil toľko prachov/ alebo kočky to dostanú od svojich nabijakov alebo ocinov...čo by si chcela na narodeniny? Nič iné nechcem len iWatch ...
A tak dookola presne ako iPhone ...MOR

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze