Hangouts překonaly už miliardu stažení v obchodě Google Play

3

Známý komunikační nástroj Hangouts v uplynulých dnech překonal významnou metu. Stal se totiž další aplikací, která překonala jednu miliardu stažení v obchodě Google Play.

Samsung Gear Live
Hangouts můžete používat i na chytrých hodinkách s Android Wear

Hangouts, které jsou předinstalovány na drtivé většině přístrojů s Androidem, to tak měly oproti konkurenčním platformám jednodušší. I tak ale jde stále o významný milník, Hangouts tak doplňují další „miliardové aplikace“ zaměřené na komunikaci, jako je například Facebook Messenger nebo WhatsApp. V portfoliu Googlu už podobnou metu překonal například Google Kalendář nebo Gmail.

Před pár dny jsme vás navíc informovali o tom, že Google chystá výraznou aktualizaci aplikace, která ji konečně zahalí do Material Designu, který kraluje Androidu Lollipop. Nakonec se sluší říci, že miliarda stažení (předinstalací) neznamená miliardu aktivních uživatelů – v tomto ohledu pravděpodobně i přesto, že nejsou známa přesná čísla, dominuje konkurence v podobě Facebook Messengeru, ke kterému už nepotřebujete ani Facebook účet, nebo Whatsapp.

Zdroje: phandroid.com

Diskuze ke článku
Petr
Čísla s počty uživatelů jednotlivých komunikátorů nedávno někde proběhla a Hangouts na tom bylo hodně bídně. Ani se nedivím po tom, jak to doprčili proti bezproblémovému GTalku.

p.s.: nějak se Vám graficky rozpadl formulář na přispívání do diskuze v Chrome (v FF je to ok)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze