Google vysvětluje, kdy dostanou vybrané hodinky nový systém Wear OS 3

Google vysvětluje, kdy dostanou vybrané hodinky nový systém Wear OS 3
Fotografie: Mobvoi
  • Wear OS 3 se prvně objeví 11. srpna v nových hodinkách Samsung
  • Aktualizace na některé stávající modely dorazí až více než za rok
  • Dočkají se pouze modely od značek Mobvoi a Fossil

Před nedávnem jsme se dočkali klíčového oznámení na poli wearables, kde síly v případě operačního systému spojil Google se Samsungem. Aktuálně Google oznámil, jak se nová verze systému bude jmenovat. Namísto očekávaného a doposud využívaného označení Wear OS půjde o Wear OS 3. Nový systém budeme moci s největší pravděpodobností prvně obdivovat na hodinkách od Samsungu. Jihokorejský výrobce totiž již 11.srpna představí chystanou řadu Watch4.

Důležité informace se týkají také aktualizací stávajících zařízeních. Bohužel v tomto ohledu je dle informací od Googlu situace více než tristní. Dočká se jen několik málo modelů méně známých výrobců. Konkrétně půjde o hodinky značky Mobvoi, jmenovitě modely TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch Pro 3 Cellular / LTE, TicWatch E3 a následující modely chystané pro letošní rok, které budou mít ještě starší verzi systému. Totéž platí pro připravovanou generaci chytrých hodinek Fossil, která má dorazit později v tomto roce.

Strohý výčet hodinek vyhlížejících aktualizaci však „dorazí“ termín aktualizace. Opět dle informací Google se tak stane ve druhé polovině druhé poloviny roku 2022. Ano, jinými slovy se nový systém na výše jmenované hodinky dostane pravděpodobně až ve 4. čtvrtletí 2022, což není příliš potěšující zpráva.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze