Google vylepšil Gmail i Hangouts pro Android

9

Google se pustil do aktualizací svých aplikací, tentokrát se dočkají uživatelé Gmailu a Hangouts. Gmail prošel spíše jen menší kosmetickou a barevnou úpravou, Hangouts konečně přidává tolik očekávanou funkci - rozlišení, jestli je či není daný kontakt on-line. Vylepšení je však více, pojďme se na ně v krátkosti společně podívat.

Google aktualizoval Gmail na verzi 4.6 už ve středu, ještě se ale nedostala mezi všechny uživatele. Nečekejte ale zázraky, na aplikaci není moc co vylepšovat a proto se jedná především o kosmetické změny samotného prostředí. Nová aktualizace Hangouts 1.2 ovšem přináší jedno zásadní vylepšení, po kterém uživatelé již delší dobu volali.

Gmail: jen drobnosti

Kromě kosmetických změn vzhledu se dočkáme také jedné výraznější změny, nově už máte přehled o synchronizaci emailů. Upozornění na vypnutou synchronizaci najdete hned nad vašimi konverzacemi. Pokud vám telefon ještě nenabídl možnost aktualizace, stahujte instalační .apk balíček zde (pro Android 4.0 a vyšší).

Gmail ve své aktualizované verzi 4.6 přichází především s kosmetickými změnami.

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hangouts: jsi tam?

Aktualizace se dočkala také aplikace pro krátké zprávy nebo videohovory Hangouts, což je vlastně náhrada za již mrtvý GTalk. Na aplikaci mnoho uživatelů nadávalo/nadává a vlastně oprávněně, obsahovala totiž spoustu nedodělků a oproti GTalku se tak jednalo o krok zpět. Jeden z hlavních problémů tohoto komunikačního programu byl však odstraněn: nově vás zelené ikony informují, kdo je a kdo není on-line. Jakmile jste off-line zelená ikona se změní na šedou.

Přibyla také nová možnost skrytí určitého kontaktu. Stačí podržet prst na daném kontaktu a vybrat možnost ,,Skrýt kontakt''. Stále však zbývá mnoho nedodělků a Google má stále co vylepšovat. Zajímavější novinkou je však možnost zoomovat příchozí fotografie, můžete tedy přibližovat a oddalovat dle libosti, což v předchozí verzi možné nebylo. Aktualizace by se měla pro všechny objevit během několika dnů. Pokud nechcete čekat, stahujte instalační balíček .apk zde.

Aktualizace aplikace Hangouts přinesla vítanou novinku ve formě zobrazení dostupnosti.

Stáhnout Hangouts

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Závěr

Na závěr ještě krátký dodatek. Během včerejšího dne si řada uživatelů Hangouts stěžovala na chybné doručování zpráv. Zprávu nedostane přímo adresát, ale někdo jiný ze seznamu kontaktů. Google si je chyby vědom, problém provizorně opravil a pracuje na úplné nápravě, zdůraznil však, že chyba nepřišla s novou aktualizací aplikace Hangouts, problém se týká napříč všemi verzemi a platformami.

Google pracuje na nápravě nesprávně doručených zpráv na Hangouts.

Co říkáte na nové aktualizace vy? Líbí se vám menší změny v prostředí aplikace Gmail a potěšila vás notifikace dostupnosti v aplikaci Hangouts? Setkali jste se během včerejšího dne s nesprávně doručenými zprávami přes Hangouts? Podělte se s námi o vaše postřehy v naší diskuzi.

Zdroje: androidpolice.com, pocketnow.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Midzi
tak konecne vyrazna notifikacia. Ale aj tak na to kaslem a ostavam pri GT. Mozno tak o pol roka, ked to vsekto konecne poriadne opravia a bude to fungovat ako ma.
atlass
neviem ci to bude tymto, ale mne od vcerajska poriadne nefunguje youtube. Ked vytiahnem lavu listu kde boli polozky, oblubene videa a pod. je teraz prazdna. A youtube aplikaciu nemozem vymazat aby som ju mohol znova nainstalovat. Ma s tym tiez niekto problem?
Ondřej Kalman
Ondřej Kalman
Bohužel, je to stále hnusná, pomalá a přeplácaná aplikace, zobrazení stavu s tím nic nenadělá.
thegrid
Například vůbec nefunguje zobrazení ikonky, která ukazuje kam protějšek dočetl text.
Jak to píše nademnou Ondřej tak je stále zbytečně přeplácaná. V hlavní části jsou stále všechny kontakty, které ani mít smartphone nemohou a je tedy zbytečné aby tam zacláněly.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze