Google vydává svoji první aplikaci pro hodinky Apple Watch

Krátce po vypuštění Apple Watch bylo dostupných okolo 3 500 aplikací, které byly pro tyto chytré hodinky připraveny. Aplikace od Googlu však stále chyběla, a to i přesto, že na platformě iOS je Google vcelku čilý. To se však těmito dny mění, Google debutuje jednoduchou aplikací Google News & Weather, respektive Zprávy a počasí Google.

Pro chytré hodiny Watch od Apple je v současné době připraveno zhruba 3 500 aplikací, což je mimochodem o 2 500 více, než kolik bylo dostupných aplikací pro první generaci tabletu Apple iPad. Mnoho dalších aplikací od velkých vývojářů se navíc ještě očekává. Trochu s podivem však bylo, že Google, který je jinak na platformě iOS od Applu docela čilý, prozatím nereaguje. Tedy až do teď, kdy se pro hodinky objevuje aplikace Google News & Weather, pro tuzemské uživatele známá jako Zprávy a počasí Google.

První aplikace od Googlu pro chytré hodinky Apple Watch

Ano, co si budeme povídat, nejsou to Google Mapy nebo jiná pokročilá aplikace, která se od Googlu očekává. Je to ale jasný znak toho, že Google chytré hodinky od Applu neignoruje a v budoucnu ani ignorovat nehodlá – rozhodně by byl sám proti sobě. Jednoduchá aplikace Zprávy a počasí Google dělá přesně to, co její název vypovídá a na hodinkách nabídne velice jednoduchý, přesto ale účelný, design. Co se týče obsahu, aplikace od Googlu vždy zobrazí základní informace (ve vámi zvoleném okruhu zájmů) a umožní přečíst určitou část daného článku, samozřejmě včetně doprovodných fotografií. Celkově ovšem můžeme říci, že je aplikace opravdu základní bez možnosti pokročilých funkcí, jako jsou například notifikace počasí, případně přímá možnost odeslat článek do iPhonu.

Stáhnout Zprávy a počasí Google

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: techcrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze