Google údajně zvažuje podporu Android Wear pro iOS

1

Segment chytrých hodinek aktuálně ovládá hned několik výrobců. O sjednocení platformy se stará především Google se svým systémem Android Wear. Ten je určen výhradně pro telefony s Androidem. Výhledově by však mohla překvapivě přibýt i podpora pro iOS.

Pokud chcete využívat chytré hodinky právě teď, nemáte příliš na výběr a vesměs se musíte obrátit na telefony s Androidem, které následně s hodinkami komunikují. Smůlu prozatím alespoň oficiálně mají majitelé iPhonů. Ty mohou vyhlížet příchod Apple Watch. A možná právě hodinky Applu mohou být jedním z důvodů, proč Google údajně připravuje spuštění Android Wear také pro iOS.

Motorola Moto 360, Huawei Watch, LG Urbane Watch a Apple Watch

Příchod Apple Watch je očekáván v dubnu a předpokládá se, že změní dosavadní trh s chytrými hodinkami. Uživatelé však přeci jen budou omezeni na jediný model. Naproti tomu u Android Wear existuje spousta hodinek, často také s oblíbeným kruhovým designem. Jmenujme vzhledově povedené Moto 360, Huawei Watch nebo LG Watch Urbane. Přepracování aplikace Android Wear pro iOS by jistě zabralo jistý čas, to samé by platilo o aplikacích třetích stran, avšak uživatelům by se tímto krokem Googlu mohla otevřít cesta k vícero chytrým hodinkám.

Zdroje: m.01net.com, engadget.com