Google Translate používá přes 200 milionů lidí, umí 64 jazyků

O tom, že je Google světovým gigantem v mnoha internetových odvětvíc,h takřka nelze pochybovat. Mezi vyhledáváním, mapami a dokumenty můžeme najít také intuitivní překladač, který se podle všeho těší ve světě obrovské oblibě. Dokonce tak velké, že jsou všechny profesionální slovníky nepotřebné.

Google

Google včera oznámil, že jeho překladatelské služby využívá měsíčně více jak 200 milionů lidí po celém světě. Služba odstartovala v roce 2001 s „pouhými“ osmi jazyky a možností překladu do a z angličtiny. Postupně společnost přidávala nové jazyky a dodatečné funkce, které překlad upřesňovaly. V současné době podporuje Google Translate 64 světových jazyků včetně velštiny, ázerbájdžánštiny, baskičtiny či svahilštiny.

„Abychom to řekli jednoduše: to, co všechny světové profesionální tlumočníci přeloží za rok, přeloží náš systém za jediný den,“ řekl hlavní výzkumník týmu, Franz Och. „Dle přibližného odhadu se tedy většina slov na planetě překládá prostřednictvím Google Translate.“

Podle Franze většina uživatelů používá službu během cestování, což lze vyčíst z pohybu mobilních dat. Google Translate je ostatně k dispozici nejen na počítači, ale také na většině mobilních zařízení a je integrován do internetových prohlížečů, YouTube a hlasových služeb ve smartphonech.

Zdroje: news.cnet.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze