Google Tone: sdílejte své odkazy pomocí zvukové stopy

Doplňků pro PC verzi internetového prohlížeče Google Chrome je nespočet, některé jsou užitečné, některé méně. Nový doplněk Google Tone stojí někde uprostřed. Jeho využitelnost má své opodstatnění, masovou záležitostí se s největší pravděpodobností ale nestane. Oč jde? Jednoduše řečeno o sdílení odkazů mezi vaše kamarády a kolegy pomocí zvukové stopy.

Klasická situace: sedíte v kanceláři (nebo kavárně), každý váš kolega (nebo kamarád) má svůj vlastní PC/notebook a vy jim chcete nasdílet zajímavý odkaz, na který jste právě narazili. Jak nejrychleji onen přenos uskutečníte? Odešlete hromadný mail, případně zprávu na Hangouts? A co to vyřešit trochu více futuristicky? Není problém, od toho je zde nový doplněk pro internetový prohlížeč Chrome s názvem Tone.

Google Tone

Stačí mít spuštěný Google Chrome, nainstalovat doplněk s ikonou modrého megafonu a jakmile jste na dané stránce, zmáčknout tlačítko. Notebook, případně PC, se rozezvučí (nutno podotknout že ne příliš libozvučně) a v oné šifrované zvukové stopě „přepošle“ odkaz na další notebooky/PC, které mají také nainstalovaný doplněk Google Tone. Jak je to vůbec možné? Jednoduše, dané zařízení po nainstalování doplňku čeká a neustále naslouchá, dokud neuslyší onu „zašifrovanou“ zprávu, respektive zvukovou stopu. Nevýhoda je jasná, právě ono naslouchání, které může většinu uživatelů odradit, a to kvůli strachu z odposlouchávání. To je logické.

Google se hájí tím, že onen přenos nepřenáší žádné citlivé údaje (tedy například jméno, účet z Google Chrome, ...), ale jistá obava tu je. Každopádně, nehledě na spornost tohoto faktu funguje Google Tone výjimečně dobře, až nad očekávání. Odkaz je během pár vteřin odeslán. Počítače, které naslouchají pak následně dostanou upozornění s možností nasdílený odkaz rovnou otevřít. Jednoduché, praktické a rychlé. Samozřejmě záleží také na kvalitě mikrofonu daného přístroje, stejně tak i na kvalitě reproduktoru a okolním hluku. V již zmínění kanceláři však celý proces funguje spolehlivě i na několik metrů. Doplněk je samozřejmě k dispozici zcela zdarma. Jak se Google Tone líbí vám?

Zdroje: googleresearch.blogspot.cz, thenextweb.com, gizmodo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze