Google Mapy dostanou vylepšené informace z míst v okolí

2

Google se chystá aktualizovat své Mapy ve verzích pro Android a iOS. Zásadní novinka se tentokrát bude týkat zajímavých míst ve vašem okolí, na které se Google hodlá více zaměřit a dle svých slov by rád, aby uživatelé trávili více času zkoumáním.

Zajímavá místa nabízí Google Mapy již nějakou dobu. Vidíte je například přímo na mapě, dále máte možnost o nich získat nespočet informací a především recenzí od uživatelů. Následně se můžete na dané místo nechat také navigovat. Google se rozhodl, že tuto část svých map ještě více prohloubí a přidá samostatné tlačítko do pravého spodního rohu. Velmi pravděpodobně ihned vedle tlačítka, které vás vždy vrátí na mapě na vaší polohu.

Nová podoba zajímavých míst v Google Mapách

Nezůstane však u pouhého přidání tlačítka. Po jeho stisku se dostanete do nového menu, kde bude výpis míst ve vašem okolí. Tato doporučená místa se navíc budou vybírat v závislosti na denní době a také počasí a aktuální teplotě. Vybrat si rovněž budete moci, jak daleko má dané místo být. Budete-li zrovna líní, vyberete například pouze místa v okruhu pětiminutové chůze. Veškerá filtrace míst bude zároveň ve vaší režii, neboť se bude upřesňovat s tím, jaká místa jste již navštívili a dali o tom Googlu vědět.

Aktualizace by se měla začít šířit v průběhu tohoto týdne a je tudíž možné, že nebude okamžitě dostupná na všech zařízeních.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: google-latlong.blogspot.cz, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Jakub Horáček
Jakub Horáček
U map Tokia a Londýna jsem tuto funkci objevil. Podle mě je to velmi praktická funkce
woji
je to hezky ale v CR to nefacha

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze