Gmail pro Android 4.0 a 4.1 dostává funkce z Androidu 4.2

6

Google včera vypustil novou verzi aplikace Gmail, konkrétně jde o verzi 4.2, která přináší všechny vymoženosti této aplikace z Androidu 4.2 také pro uživatele starších verzi 4.0 Ice Cream Sandwich a 4.1 Jelly Bean.

Máte-li na svém telefonu nainstalován Android 4.0 či novější, máte možnost si Gmail aktualizovat na verzi 4.2. Nyní se podíváme, jaké novinky aktualizací získáte. Významnou novinkou je lepší přizpůsobení zobrazení samotného textu. Přibyla ale také možnost přiblížení, pomocí známého gesta dvou prstů. Aktivace zoomu je nutné povolit v nastavení. Na text můžete také dvakrát poklepat a dojde k přiblížení a zarovnání textu tak, aby se vešel na displej. Zatímco na HTC Incredible S tento způsob funguje dobře, na Xperii S je nutné dvojité poklepání provést dvakrát a až tehdy dojde k zarovnání textu.

Přibyla možnost si text přiblížit

Využívat budete moci také rychlou archivaci či mazání přijatých zpráv. Stačí danou zprávou odtáhnout do strany. Naštěstí je tento krok ihned vratný, nehrozí tedy, že si omylem smažete důležitou zprávu. Pokud vám tento způsob nevyhovuje, stačí v nastavení funkci zakázat.

Tahem prstu lze zprávy archivovat či smazat

Mezi menší novinky lze zařadit snadnější připojování fotografií a videí k e-mailu. Přijaté obrázky se navíc zobrazují ve větších náhledech a ihned tak získáte alespoň částečnou představu o tom, co vám přišlo.

Aktualizace je velká zhruba 3 MB a po jejím nainstalování jsme nezaznamenali žádné problémy při práci s Gmailem. Testovali jsme na telefonech Sony Xperia S a HTC Incredible S.

Zdroje: play.google.com

Diskuze ke článku
galaxy nexus
mám 4.1.1 verzi jelly bean, a po updatu gmailu mi nefunguje škálování textu dle obrazovky ani swipe.
Václav Hora
Škáluješ tím, že dvakrát poklepeš na obrazovku
Crozz
no konečném zoom!
Miloš
Tahem prstu lze zprávy archivovat či smazat...Daří se mi zprávy jen archivovat, nikoli mazat. Najdu někde štítek "archiv" nebo si musím zobrazit všechny zprávy? SE xperia active. Díky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze