Giroptic iO je 360° miniaturní kamerka, která vás uchvátí (video)

Jeden z nejzajímavějších kousků příslušenství jsem na letošním MWC našel u stánku společnosti Giroptic. Ta se už před nějakým časem prosadila na serveru Kickstarter se svou 360° odolnou kamerou, ale tentokrát se posunuli ještě o kousek dál. Jejich nová kamerka iO se vejde doslova do dlaně.

Virtuální realita se pomalu dostává do našich životů a aby uspěla, klíčovým aspektem je dostatek obsahu. Tvorba 360° obsahu není snadná, ale řešení pro jeho záznam se pomalu objevují. Své kamery představil například Samsung nebo LG, ale řešení od Giroptic je trochu jiné a mnohem pohodlnější.

Gyroptic iO – MWC 2017

Kamera iO je totiž příslušenství, které připojíte přímo k vašemu iPhonu, iPadu nebo iPodu (Android aktuálně není podporován, ale pracuje se na tom). Díky své miniaturní velikosti (73 × 35 mm, 70 g) ji můžete brát všude s sebou a její použití je velice snadné. Stačí ji připojit k zařízení a tím se automaticky spustí aplikace, která dokáže zachytit sférické fotografie a videa.

Kvalita záznamu je navíc překvapivě dobrá. Díky dvěma čočkám s rozsahem 195° a světelností f/1.8 dokáže kamera vytvořit kompletně sférické 360° fotografie s rozlišením 7,3 Mpx a také nahrávat video. To má však rozlišení pouze 1920 × 960 pixelů, což není úplně vhodné například do VR brýlí, ale na telefonu vypadá video opravdu skvěle. Je tak ideální pro sdílení například na Facebooku, kde je právě většina trafficu z mobilních zařízení, ale navíc umí také živý stream záznamu například na YouTube.

TIP! Recenze Samsung Gear 360 – Rozhlédněte se kolem

Cenová politika Giroptic iO je vcelku rozumná – kamerku můžete pořídit za 249 €, což je srovnatelná cena jako u například u Samsung Gear 360. Aktuálně je ale dostupnost omezená, protože výrobce má beznadějně vyprodáno. Koncem jara by však měla být kamerka opět k dispozici.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze