Gionee S8: celokovová vlajková loď s Androidem 6.0 a 3D Touch

7

Na barcelonském veletrhu své novinky prezentovali i méně známí výrobci, jako je například čínské Gionee. To se vytasilo s novou vlajkovou lodí zvanou S8. Ta uchvátí tenkými rámečky kolem 5,5palcového Full HD displeje, vysokým výkonem nebo celokovovým tělem, kde se výrobce chlubí neviditelnými přechody pro antény. Trumfem může být i podpora funkce 3D Touch.

Gionee S8

Na první pohled si můžete říci, že jde opět o další „placku“ bez nápadu, kterých je na trhu nespočet. To bychom však Gionee poměrně křivdili. V prvé řadě zaujme displej a minimální rámečky kolem něj. Místo pod displejem je navíc využito pro tlačítka, a opět tak nemůže být řeč o nějakém plýtvání, což dokazuje i poměr využití čelní strany displejem dosahující takřka 75 %. Samotný displej se bude směle řadit mezi to nejlepší. Je typu AMOLED a na ploše 5,5 palců operuje s Full HD rozlišení. Gionee navíc vytahuje trumf v podobě technologie 3D Touch, která na modelu S8 pozná až tři různé intenzity tlaku na displej. Displej je nakonec krytý 2.5D krycím sklíčkem. Dodejme, že díky šířce telefonu 74,9 milimetrům před sebou máme jeden z nejužších modelů s tak velkým displejem.

Gionee S8

Konstrukce novinky je celokovová a výrobce se chlubí tím, že jde o první telefon na světě, u kterého nespatříte předěly nezbytné pro antény. Gionee si navíc celý design a zpracování konstrukce nechalo patentovat. Výrobce neponechal nic náhodě ani v případě hardwaru, který staví na osmijádrovém procesoru MediaTek Helio P10 s taktem 1,96 GHz a grafické akceleraci Mali-T860MP2. Vhod jistě přijde i 4GB operační paměť a nijak se nebudete muset omezovat ani s vlastními daty, pro které je připraveno 64 GB úložného prostoru. Samozřejmostí je slot pro paměťovou kartu, který je hybridní a pojme i sekundární nanoSIM kartu. Hlavní SIM karta je typu microSIM.

Prostředí dostává na starost systém Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou Amigo OS 3.2. Ta přináší šikovnou funkci v podobě možnosti využívat na každé SIM kartě zcela jiný účet k aplikaci WhatsApp. Další vítanou funkcí je například plovoucí okno aplikace prohlížeče nebo opět WhatsApp. V létě navíc dorazí aktualizace nadstavby Amigo OS na verzi 4.0 s dalšími novinkami. Telefon dostal do vínku také čtečku otisků prstů, která je integrována do tlačítka pod displejem.

Gionee S8

Těšit bychom se mohli rovněž na kvalitní snímky, které slibuje 16megapixelový fotoaparát s vynikající světelnost f/1.8, přisvětlovací LED diodou a také laserovým autofocusem. Čelní kamerka pořídí selfies až v 8megapixelovém rozlišení. Nadějná je i konektivita, kde nechybí Bluetooth 4.1, GPS, Wi-Fi s protokoly ac nebo LTE včetně podpory VoLTE. Gionee S8 navíc podporuje všechny u nás využívané frekvence s jedinou výjimkou, kterou představuje frekvence 900 MHz využívaná Vodafonem. Výčet výbavy zakončíme baterií s kapacitou 3 000 mAh a podporou rychlonabíjení.

Gionee se na první trhy dostane koncem března 2016 a jeho cena by se měla pohybovat kolem 450 dolarů (bez daně), po přepočtu se tak dostáváme přibližně na částku pohybující se kolem 14 000 Kč (s daní).

Technické parametry Gionee S8

Kompletní specifikace
Konstrukce154,3 × 74,9 × 7 mm, 147,2 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P10, CPU: 8×1,95 GHz, GPU: ARM Mali-T860
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2016, 14 000 Kč

Zdroje: global.gionee.com

Diskuze ke článku
Filip
Ten smajlík nad displejem by mi celkem vadil.
satai
MediaTek Helio P10 vazne vlajkovou lod neudela.
426kahemi
To zase bude 3D Touch jako u Hujawé Force-Touch... Jen kecy a nikdo ho v reálu nikdy neviděl...
P9000
Elephone P9000 za poloviční cenu, zato s podporou všech LTE frekvencí bez výjimky!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze