Fujitsu Arrows F-07D: nejtenčí chytrý telefon na světě

1

Trend zeštíhlování telefonů nezná mezí. Již několik zařízení na trhu v podobě Xperie arc nebo Galaxy S II překvapí svoji tloušťkou. Ale novinka F-07D chce tato zařízení dokonce překročit a nechat je v závěsu. Tloušťka 6,6 mm jej pasuje do rekordmana mezi chytrými zařízeními.

Arrows F-07D se nemusí obávat konkurence, aspoň ne ve smyslu velikosti a zejména samotné tloušťky, která činí neuvěřitelných 6,6 mm. Může se vůbec do tak tenkého těla vměstnat hardwarová výbava? Modul fotoaparátu? Navíc novinka není zle vybavená. Může se směle měřit se zástupci střední třídy, či dokonce high-endovými zařízeními. V útrobách tenkého těla nalezneme dotykový displej s úhlopříčkou 4 palce, rozlišením 854 x 480 bodů a ochranným minerálním sklem Corning´s Gorilla Glass.

Výkon je předurčený jedno-jádrovým procesorem Qualcomm s čipsetem Snapdragon o taktu 1,4 GHz a porcí 512 MB operační paměti RAM. Paměťové prostory nabízejí kapacitu 1 GB. To vše pod taktovou Androidu 2.3 Gingerbread. Novinka vstoupí do prodeje v roce 2012 a zamíří nejprve pod křídla operátora NTT DoCoMo. Jak se vám novinka zamlouvá? Preferujete zařízení s co nejmenší tloušťkou?

Zdroje: wired.com, gsmarena.com, androidcommunity.com, mobilenewtricks.com