FPS Russia: The Game - nekonečný běh od nadšenců do zbraní
recenze

FPS Russia: The Game - nekonečný běh od nadšenců do zbraní

Máte rádi zbraně a vše kolem? Pak vás jistě zaujme hra FPS Russia, která byla pojmenovaná podle populárního Youtube kanálu, který je zaměřen na praktické ukázky střelby a detonace. Ve hře poběžíte neustále dopředu, budete "kosit" desítky nepřátel a skákat přes propasti a překážky.

Možná vám název FPS Russia něco říká, je možné že jste se s ním na internetu už setkali. Jedná se o populární Youtube kanál, který má přes 3 miliony odběratelů a celkový počet shlédnutí přesahuje půl miliardy. Na tomto kanálů několik nadšenců do zbraní ukazuje svůj zbraňový arzenál, který je mnohdy docela exotický. Součásti předvádění je i ostrá střelba a srovnání s tím, jak zbraně vypadají ve skutečnosti a jak jsou prezentovány v počítačových hrách.

Před nedávnem se objevila hra se stenojmenným názvem na App Store, její příprava byla oznámena koncem loňského roku. Název by mohl evokovat že půjde o trojrozměrnou FPS (First Person Shooter) akci, skutečnost je ale jiná. Jedná se o takzvanou "endless running" hru, to znamená že v ní běžíte co nejdále to půjde a přitom překonáváte různé překážky.

Hlavní hrdina má ve výbavě samozřejmě i zbraň, kterou při běhu zneškodňuje nepřátele, kteří mu stojí v cestě. I nepřátelé mají zbraně, musíte se do nich trefit dříve, než oni do vás. Můžete se vyhnout jejich střelám, stačí těsně před kulkou vyskočit nahoru. Skok a střelba jsou veškeré interakce, které ve hře můžete dělat, skáče se dotykem na pravou stranu displeje a střílí dotykem na levou. Čekal bych, že zde bude ještě možnost skrčení či sklouznutí, které drtivá většina podobných konkurenčních her má.

Skok budete potřebovat nejen pro vyhýbání kulkám, ale i při překonávání mezer mezi plošinami. Pokud skočíte mimo plošinu, tak končíte. Jestliže vás ale trefí nepřítel, skočíte na minu či na nějakou jinou past, tak to okamžitý konec neznamená, jen vám ubude kus energie z hlavního ukazatele. Energii si můžete doplňovat sbíráním lékárniček. Končíte v okamžiku, kdy vám energie dojde.

V úrovních nezapomeňte sbírat bedny s mincemi, za ty si kupujete zbraně a další vybavení. Zbraňový arzenál je hodně rozsáhlý, což se samozřejmě dalo čekat, když tvůrci jsou takoví fandové do zbraní. Hra je ke stažení zcela zdarma, obsahuje ale in-game nákupy, za které si můžete dokoupit mince, ty pak investujete do lepších a lepších zbraní. Pokud ale nechcete, reálné peníze investovat nemusíte, jen to bude nějaký čas trvat, než si na dražší zbraně vyděláte.

FPS Russia: The Game je aktuálně dostupná pouze pro iOS, je optimalizovaná jak pro iPhone, tak i pro iPad. Nevlastníte-li žádné zařízení na této platformě, nemusíte být smutní, Verze pro Android je v přípravě. Vývoj hry FPS Russia: The Game byl financován přes server Kickstarter, vybralo se na ni přes 55 tisíc dolarů.

Závěr

Hra FPS Russia: The game je zdarma, proto s jejím vyzkoušením dlouho neváhejte, pokud se vám nebude líbit, tak ji prostě smažete. Bude se líbit hlavně nadšencům do zbraní, mohou si svého hlavního hrdinu vyzbrojit dle libost a finančních možností. O žádnou světobornou hru se ale nejedná, je to jen jedna z mnoha solidně zpracovaných "endless running" her.

Stáhnout FPS Russia: The Game

App Store (zdarma)

Hodnocení
70%
Klady
  • Velký arzenál zbraní
  • Hra je zdarma
Zápory
  • Hlavní hrdina se neumí skrčit
  • Aktuálně není zatím pro Android
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze