Fotky Google vyřeší problém s místem, odstraní již zálohované snímky

Ačkoliv kapacita interních pamětí i paměťových karet narůstá, spolu s tím narůstají i uživatelské nároky na úložný prostor. Především se na tom podílí fotografie a videa. Google proto do své aplikace Fotky přidal možnost automaticky mazat fotografie a videa, která jste si již zálohovali.

Google Photos

Aplikace Fotky Google je poměrně známá, neboť se nachází téměř v každém telefonu s operačním systémem Android. Jejím hlavním úkolem je záloha vašich fotografií a videí, pokud ji samozřejmě povolíte. Vše si lze nastavit. Zálohování tak může probíhat pouze, když budete na Wi-Fi nebo jen v případě, že se telefon nabíjí. Vybírat si také kvalitu zálohovaných dat. Originální neprojde žádnou změnou, avšak jste limitováni určitým prostorem. Vysoká kvalita pak snímky zmenší na 16 megapixelů, avšak výhodou je, že je prostor neomezený.

S nejnovější aktualizací Google přidal možnost odstranit všechny zálohované snímky a videa a tím vyčistit telefon a získat tak volný prostor pro další data. Po odstranění vám tedy zůstanou pouze zálohované v aplikaci Fotky Google. Spolehlivě prozatím funguje mazání z interní paměti, na vybraných ale blíže nespecifikovaných zařízeních má tato funkce fungovat také v rámci paměťových karet. Poslední novinka se týká webového rozhraní Fotek Google. Nově bude možné změnit nastavení zálohování a obsah uložený v originální kvalitě budete moci obnovením změnit na Vysokou kvalitu a opět získat více prostoru, tentokrát v aplikaci Fotky Google.

Stáhnout Google Photos

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: plus.google.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze