Ford přidává plyn. Věnovat se bude inovacím budoucnosti

Automobilový průmysl zažívá velké změny s příchodem nových technologií. Tento trend se snaží zachytit automobilka Ford, jež se hodlá věnovat inovacím budoucnosti. Tu automobilka vidí v autonomních vozidlech, chytrém infotainmentu a budoucím využití dronů a automobilů.

TIP: Skupina PSA a Ford budou spolupracovat na infotainmentu

Americká automobilka Ford přidává plyn na cestě za novými inovacemi. Ani tato americká automobilka není výjimkou ve vývoji autonomního vozu. Celkově na tomto odvětí pracuje Ford více než deset let a podle slov automobilky se jedná o jednu z klíčových strategií. V letošním roce vyšle Ford první prototypy na kalifornské silnice. Dále budou využívány ve zkušebním areálu v Michiganu. Celkově bude mít Ford v provozu 30 autonomním prototypů.

Ford SYNC Connect

Za cestou ke spolehlivému autonomnímu vozu vede mnoho elektroniky a především senzorů. Ford využívá snímač od společnosti Velodyne. Ten připomíná vzhled puku a pyšní se dosahem 200 metrů.

Ford se angažuje také na poli infotainmentu. Systém SmartDeviceLink bude nově využívat i Toyota a subdodavatelské společnosti QNX Software Systems a UIEvolution. Podporu pro tento systém již má skupina PSA, automobilka Honda, Subaru a Mazda. SmartDeviceLink je open-source software, který slouží jako platforma pro technologie umožňující ovládání chytrého telefonu prostřednictvím palubního systému.

Posledním oznámeným bodem je spolupráce se společností DJI, která vyrábí bezpilotní letouny a drony. Zkoumat se bude spolupráce mezi automobily a drony. Zmíněné společnosti vyhlásily programátorskou soutěž DJI Developer Challange, kde účastníci mají navrhnout systém komunikace mezi automobilem a dronem založený na Ford Sync AppLink nebo OpenXC. Výsledný systém má sloužit rozvojovému programu OSB při odstraňování přírodních katastrof.

Automobilka Ford také oznámila spolupráci se skupinou PSA, kde vzájemná podpora funguje u vývoje pohonných jednotek více než patnáct let. Nově se obě automobilkou budou snažit vzájemnou spoluprací vytvořit nový infotainment.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze