FM rádio se do Windows Phone zřejmě vrátí. Bude stačit update

24

FM rádio už několik let neodmyslitelně patří do základní výbavy většiny telefonů. V nových telefonech s operačním systémem Windows Phone 8 však FM rádio zcela chybí. Jeho návratu však nic nebrání.

Když před dvěma lety startoval operační systém Windows Phone 7, všechny modely jím vybavené disponovaly FM rádiem. Byla to samozřejmost. S letošním příchodem nové verze Windows Phone 8 však FM rádio zmizelo a aktuálně jej v žádném telefonu s tímto systémem nenajdete. Jeho nepřítomnost je ale údajně jen dočasná.

FM rádio se vždy nacházelo pod položkou Hudba a video

Všechen potřebný hardware totiž telefony ve svých útrobách mají a ke zprovoznění FM rádia postačí pouze softwarová aktualizace. Ta by měla přijít zřejmě ještě v první polovině roku 2013 a mimo FM rádio by měla přinést i povýšení verze Bluetooth z 3.0 na 4.0. Opět totiž jde jen o softwarovou záležitost v případě telefonů s Windows Phone 8.

Závěrem si položme takovou menší anketní otázku. Používáte ve svém telefonu FM rádio? Podělte se o své názory s ostatními čtenáři v diskuzi pod článkem.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
.
v nadpisu vám chybí T
.
+ještě pod obráskem HUBA a video
.
nemáte zač :D
Stejskyx
Rádio určitě neposlouchá a už vůbec ne v mobilu, ale zajímalo by mne, jestli WP8 podporují FM vysílání (konkrétně lumia 920)? Nemůžu se toho nikde dopátrat..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze