Fitbit chystá své první chytré hodinky: hlavně sportovně

4

Další výrobce, který brzy přispěchá se svým chytrým příslušenstvím, bude Fitbit, který připravuje své první chytré hodinky s názvem Surge. K představení by mělo dojít zítra, už dnes ale známe specifikace díky internetovému obchodu Brookstone.com, který zveřejnil parametry a cenu produktu.

K představení by mělo dojít 27. října, tedy již zítra. Zatím jsou tedy nové hodinky neoficiální. To ale nebránilo internetovému prodejci Brookstone.com, který na svých stránkách vyvěsil nový produkt spolu s veškerými parametry. My se tedy nyní můžeme podívat, co tyto chytré hodinky nabídnou.

Uniklé specifikace Fitbitu Surge

Zařízení bude primárně určeno sportovním jedincům, nečekejte proto žádný exkluzivní model. Výrobce se místo na notifikace zaměřoval spíše na funkce umožňující sledovat vaší denní aktivitu a sportovní činnosti. I tak zde ale nechybí upozornění na příchozí hovory, SMS nebo ovládání hudby, to vše pomocí dotykového displeje. Mnohem zajímavější jsou ale fitness funkce. Mezi ně patří senzor srdečního tepu, senzory monitorující počet kroků, ušlou vzdálenost, spálené kalorie nebo „vyšláplá“ poschodí. Zaznamenávají také váš běh, jízdu na kole, posilovaní nebo spánek, a nechybí i budík pomocí vibrací. Zapomenout nesmíme ani na vestavený GPS modul pro zobrazování vaší polohy, vzdálenosti nebo trasy bez potřeby telefonu.

Vzhled hodinek Fitbit Surge

Ten ale využijete pro prohlížení vašich záznamů a prodělaných aktivit, také si zde můžete díky speciální aplikaci nastavovat cíle nebo sdílet vaše úspěchy a soutěžit s přáteli. Hodinky jsou kompatibilní se systémy Android i iOS s celkovým počtem více než 60 zařízení. Navíc se nemusíte omezovat jenom na telefony, díky podpoře systému Windows a Mac OS můžete svůj pokrok sledovat také na počítači. Je však nutno podotknout, že Windows Phone není podporován a není jasné, zda se tak stane. Z dalších funkcí zaujme odolnost proti vodě nebo NFC, díky kterému můžete hodinky rychle spárovat s vaším Android zařízením. Pro prohlédnutí všech funkcí se můžete podívat na krátké video.

Jak jsme již zmínili, k představení dojde s největší pravděpodobností zítra a od zítřka také startuje předprodej, kdy je cena nastavena na 250 dolarů (asi 5 000 Kč bez DPH). Zatím však není jasné, jestli se hodinky dostanou i do našich končin, ani kdy se tak stane.

Zdroje: gdgtarena.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Pino
Tak na tyhle Fitbit Surge jsem opravdu zvědavý. Mam Fitbit Force od ledna a jsem spokojený hlavně co se výdrže týče - nabíjím 1x za 10 dní. Jen mi chybí nějaké funkce, které doufám na Surge budou.
Jen bych redaktoři nenazýval Fitbit Surge chytrými hodinkami / smartwatch. Tak jako neni mobil nazýván smartphone pokud neběží na operačním systému - to samé platí u hodinek. Tohle jsou sportovní hodinky/náramek bez OS. Je to prakticky jen zažízení pro sběr dat pomocí senzorů + ukazatel různých údajů.
Tak tady jsou v plné kráse:
eliis
Dobrý večer, vedeli by ste mi poradiť, prečo mi hodinky prestali ukazovať hovor a sms. Vopred ďakujem za odpoveď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze