Facelift Pixelů 8? Nová barva a mezi funkcemi i teploměr

2
Facelift Pixelů 8? Nová barva a mezi funkcemi i teploměr
Fotografie: Google
  • Nově je na výběr zelená barva Mint
  • Vyhledávání pomůže rozpohybovat umělá inteligence

Google se po pár měsících rozhodl zřejmě rozpohybovat prodeje současných modelů Pixel 8 a Pixel 8 Pro, když představil menší facelift, který se týká nejen zevnějšku, ale především vnitřku. Začněme onou novou barevnou variantou, kterou Google pojmenoval jako zelená Mint a přináší svěží vzhled a méně tradiční odstín, který na telefonech příliš často nevídáme.

Google Pixel 8 a Pixel 8 Pro

Kromě zevnějšku se Google zaměřil také na vnitřek telefonu, avšak hardware se samozřejmě nemění. Pixely 8 jsou tak schopnější po stránce softwaru. V prvé řadě se naučily měřit tělesnou teplotu. Postačí jen naskenovat oblast na vašem čele. Naměřenou teplotu lze snadno dostat například do aplikace Fitbit.

Google se zaměřil také na umělou inteligenci a vylepšil vyhledávání funkcí Circle to Search. Kdekoliv budete postačí podržet tlačítko s domečkem či lištu a zpřístupní se možnost zakroužkovat jakoukoliv část displeje a danou věc vyhledat. Tato funkce se má v Pixelech 8 objevit 31. ledna.

Další novinka se týká vašich zpráv, které za vás telefon Pixel může předělat tak, aby byly stručnější, dramatičtější či v daném tématu profesionálnější. Vše zvládne funkce Magic Compose poháněná jazykovým modelem Gemini Nano, přičemž proces probíhá přímo v telefonu, netřeba tak připojení k internetu. Radost udělá, že tato funkce se zpřístupní i starším kousků, počínaje řadou Pixel 6.

Někoho osloví i funkce Photomoji, která vám umožní rychle vytvářet nové emoji z vlastních fotografií. Stačí zvolit fotografii a pomocí umělé inteligence vyříznout obličej či konkrétní objekt a ten následně použít v reakcích na zprávy. Vytvořené Photmoji budou následně uloženy pro jakékoliv používání v budoucnu. V neposlední řadě je zde funkce Rychlé sdílení, která nahrazuje starší Sdílení v okolí. Rychlé sdílení funguje napříč zařízení s Androidem, Chrome OS a také Windows.

Google Pixel 8 Pro 512 GB

Rozměry162,6 × 76,5 × 8,8 mm, 213 g
DisplejOLED, 6,7" (2 992 × 1 344 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor G3,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 050 mAh

Google Pixel 8 256 GB

Rozměry150,4 × 71 × 8,9 mm, 187 g
DisplejOLED, 6,2" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor G3,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 575 mAh, doba nabíjení: 1:10 hodin
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Moc pěkná barva. Škoda, že malá verze nemá matný záda jako Pročka. Každopádně teď už stojí P8 pěkně peníze konečně...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze