Facebook testuje podporu SMS a více účtů v Messengeru

5

Někteří uživatelé, kteří používají Messenger na Androidu si všimli několika významných novinek. Formou testování A/B, kdy Facebook zkouší novinky na menší skupině uživatelů, se jim v Messengeru objevil nový Material Design, jiní hlásí možnost přihlášení více účty nebo integraci SMS mezi ostatní konverzace.

Nové funkce si nemůžete nijak aktivovat a pokud se vám sami nezobrazí, tak musíte počkat, až je Facebook uvolní pro všechny uživatele. Na internetu se nicméně objevila řada screenshotů, které novinky představují.

Změny v uživatelském rozhraní reprezentují modrý stavový a akční řádek. Místo dosavadního bílého akčního řádku s modrými ikonami a modrou indikační čárou, mají někteří uživatelé inverzní barvy. Akční řádek je nyní v temně modré barvě, ikony a selektor jsou nyní bílé. Facebook nicméně v posledních týdnech experimentuje i s jinou podobou Material Designu, kdy je modrý spodní pruh. Která varianta se nakonec prosadí do finální verze, by tak byla v tuto chvíli předmětem čiré spekulace.

Facebook Messenger

Další novinka integrace SMS ve skutečnosti není zas až tak úplně nová. Messenger již v dávné minulosti, podobně jako Hangouts, nabízel kromě instant messagingu i SMS. Tato funkce nicméně byla odstraněna, protože nebyla uživateli používána. Nyní se zdá, že si vývojáři pohrávají s myšlenkou vrátit jí zpět do hry.

Facebook Messenger

Pro odlišení SMS od běžných konverzací byla použita purpurová barva a v seznamu konverzací se u uživatelů zobrazuje purpurová bublina s bílou obálkou. Vstupní textové pole pak zobrazuje „Napiš SMS zprávu“. Zatím se nicméně, že se zprávy přes Messenger a SMS od stejného uživatele nesdružují do jedné konverzace, jak to funguje v Hangouts. Není jasné, zda je to záměrné nebo je to zapříčiněno ranou verzí funkce.

Facebook Messenger

Poslední možnou novou funkcí je podpora více účtů. Většina lidí používá pro přístup na Facebook a do Messengeru jeden účet, ale je i dost uživatelů, kteří mají z pracovních nebo soukromých důvodů účtů víc. Pro ně by mohl Messenger brzy nabídnout v nastavení stránku s účty, kde mohou přidat další a přepínat mezi nimi.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: androidpolice.com, techcrunch.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Petr
Mě by zajímalo, jak se A/B testováním určuje, jestli nějaký pruh bude modrý nebo bílý. To mají přece rozhodnout designéři, po aktualizaci app to každý vezme jako fakt, že ten pruh má takovou barvu, určitě kvůli tomu nezačne méně psát. Také nečekám, že by lidi začali psát na podporu a dožadovat se změny barvy, to by mělo smysl možná v nějaké aktivní beta komunitě, ale masu ani nenapadne tohle řešit nebo že by si opravdu změnu mohli vymoct.
to by ten design musel jít přepínat nějakou viditelnou volbou a pak by se vyhodnotilo, který design má nejvíce lidí, ale pokud dostane každý uživatel jednu nějakou verzi, tak mi to smysl nedává.
eKSBii
Rozhodně posun kupředu. Stačí, že mé oči štve ten "bílý design" na iOS.
Petr
Vypadá hrozně zastarale oproti modernímu pojetí na iOS.
Halalalabalašala
radšej by som prijal messanger v stavanej aplikaci spravy :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze