Facebook představil Messenger Lite, míří na rozvojové trhy

2

Facebook dnes ráno oznámil svou novou aplikaci. Než se však začnete radovat, je nutné říci, že o vyloženou novinku nejde, o čemž své říká i samotný název. Messenger Lite je zaměřený na rozvojové trhy, kde se stále využívají starší zařízení s Androidem.

Messenger Lite

Možná si vzpomenete, jak Facebook před časem vydal odlehčenou verzi své klasické aplikace s přídomkem Lite. Obdobná situace nyní nastává také u další aplikace s názvem Messenger, kterou všichni dobře známe. Nová verze Messenger Lite je primárně namířena k rozvojovým trhům, kde se je větší výskyt starších zařízení s Androidem. Přímo Facebook zmiňuje modely vyrobené v letech 2009 až 2011. Tato zařízení mají v drtivé většině malou interní paměť a také nijak oslnivý výkon. Připočtěme si k tomu neustále se zvyšující hardwarové nároky klasických aplikací Facebooku a je jasné, že verze Lite těmto uživatelům přijde jistě vhod.

TIP! Facebook oslavuje: měsíčně použije Messenger více než miliarda lidí

Kromě menší hardwarové náročnosti má být Messenger Lite schopen se lépe vypořádat s výkyvy signálu datových sítí. V tuto chvíli není zcela jasné, k jakému osekání ve verzi Lite došlo. Patrně budou chybět nejnovější doplňky, jako je například Instant Video. Naopak bude možné odesílat fotografie, nálepky či odkazy. Messenger Lite se nejprve objeví na trzích v Keni, Malajsii, Srí Lance, Tunisku a Venezuele. Je však pravděpodobné, že se postupně dostanou na většinu dalších trhů, stejně jako Facebook Lite.

Zdroje: facebook.com, engadget.com