Facebook Lite oficiálně nainstalujete z Google Play i v České republice

22

Facebook Lite je ideální Facebook klient pro méně výkonná zařízení a zároveň také zajišťuje nižší spotřebu dat. Ačkoli zpočátku mířil především do rozvojových zemí, nyní jej už můžete oficiálně stáhnout i v tuzemsku.

Aplikaci najdete klasicky v obchodě Google Play, kam stačí zadat „Facebook Lite“ (případně z našeho odkazu níže), poté ji jednoduše nainstalujete a můžete využívat na vašich mobilních telefonech a tabletech.

Aplikaci Facebook Lite nic důležitého nechybí, ba naopak přidává například integrovaný Messenger.

Začátkem června jsme vás informovali o tom, že se dostane oficiálně i do některých částí Evropy. Ačkoli jsme se domnívali, že Česká republika mezi ně patřit nebude, můžete nyní nenáročného klienta pro Facebook nainstalovat oficiálně i vy. Instalační soubor je velký 433 Kb a v paměti telefonu aplikace zabere jen 2,9 MB.

Aplikace Facebook Lite je přitom navržena tak, aby plynule běžela i na těch nejméně výkonných přístrojích s operačním systémem Android. Kromě toho se zaměřuje na snížení datové náročnosti. Potěší také integrovaným Messengerem, takže jej nemusíte používat separovaně. Z vlastních zkušeností můžeme potvrdit, že se aplikace načítá i v oblastech s prachmizerným signálem, kde měl klasický Facebook klient velké problémy.

Stáhnout Lite

Google Play

Diskuze ke článku
Strášce Galaxyje
Nevíte prosím někdo, jak bych to mohl přinutit, aby to v tabletu běželo v landscape módu?
Misa
Se ani nedivím, stačí zjistit jak rychlé jsou zde data(google zná naši statistiku) a jsme hned razeni mezi třetí svět.
Igor “YGHY” Ďurček
Igor “YGHY” Ďurček
A čo Slovensko?...:-)
Martin
Zkoušel jsem to když to vyšlo poprvé pro cizinu. Není to nic jiného než browser který načítá mobilní obsah.. Já používám adresu http://touch.facebook.com a jsem plně spokojen... Jediný co chybí jsou notifikace, ale ty zkouknu až si to pustím takže mě to netrápí. A nemusím mít v telefonu balast :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze