Facebook konečně pracuje na „dislike“ tlačítku

4

Dalo by se říct, že peklo zamrzlo. Facebook čeká jedna z nejradikálnějších změn. Už roky volají uživatelé po tom, aby kromě tlačítka like existovalo i tlačítko dislike pro vyjádření něčeho, co se jim nelíbí. Facebook tuto změnu celou tu dobu odmítal, ale nyní Mark Zuckerberg potvrdil, že na tlačítku dislike skutečně pracují.

„Lidé se ptali po tlačítku dislike mnoho let a dnes je zvláštní den, protože mohu skutečně říct, že na tom pracujeme a že jsme velice blízko spuštění testu,“ řekl Mark Zuckerberg při veřejném Q&A.

Facebook dislike

Zastánci tlačítka dislike roky argumentují, že se tlačítko Like nehodí zejména pro smutné a negativní situace. Rozšíření škály emocí by dalo možnost uživatelům možnost vyjádřit svůj postoj, aniž by museli psát komentář. Facebook se bránil tím, že by toto tlačítko mohlo být zneužíváno k obtěžování a šikanování jiných lidí. Jak podotýká server The Verge, důvodem by mohlo být, že by uživatelé mohli tímto způsobem vyjadřovat i svůj nesouhlas se sponzorovanými příspěvky, které si firmy platí, aby se zobrazovaly ve vašem newsfeedu.

Zatím nebyly zveřejněny bližší informace, jak by měl celý systém fungovat, ale je jasné, že tlačítko nebude o podpoře negativity podobně jako na YouTube a Redditu. Místo toho se podle Zuckerberga bude jednat o vyjádření empatie. Je přitom docela možné, že Facebook pracuje na širší škále emocí, které nebudou omezeny pouze na líbí se mi a nelíbí se mi.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
.
Sluníčková xichtokniha připustí i negativní emoce? No, to jsou mi věci ;-)
Johny
ja bych tem firmam diskike taky dal nebot me obtěžují ;)
František Zbořil
konkurence v podobě světu androida s tímhle článkem dost narazila a sama od svých čtenářů dostala palec dolů a zcela oprávněně, tak si dovolím zde přes ty nekvalitní herní recenze vám dát palec hore a za čtenáře děkuji za profesionální a kvalitní přístup na těchto stránkách.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze