Spor mezi Epic Games a Applem možná odskáče také Microsoft

aktualizováno
1
Spor mezi Epic Games a Applem možná odskáče také Microsoft
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Epic Games zbrojí proti Applu, který v App Store zablokoval Fortnite
  • Hrozí zákaz používání herního enginu od Epic Games
  • Ten využívá například také Microsoft

Aktualizováno 24. 8. 2020

Vývojářské studio Epic Games nepřímo podpořil v boji proti pravidlům virtuálního obchodu App Store rovněž Microsoft. V soudní žalobě, kterou společnost Epic Games podala, se uvádí, že několik držitelů licence (včetně MS) k hernímu enginu od Epic Games (Unreal Engine) vyjádřilo velké znepokojení nad chováním Applu, který hrozí, že Fortnite zakáže, čímž by zároveň znemožnil používání Unreal Enginu na iOS a macOS.

Kevin Gammill z Microsoftu konkrétně uvedl, že pokud Apple znemožní Epic Games dále vyvíjet a podporovat Unreal Engine na iOS a macOS, zasáhne to spoustu herních tvůrců a hráčů. Například závodní hra Forza Street, která patří pod redmondského giganta, tento engine využívá. Apple však i nadále tvrdí, že Epic Games porušil pravidla, když do hry Fortnite přidal možnost in-game nákupů, ze kterých Applu nešla žádná provize.

Původní informace z 21. 8. 2020

Herní vydavatel Epic Games v současnosti zbrojí proti Applu, vůči jehož praktikám monetizace ve virtuálním obchodu App Store se ohradil. Při této příležitosti vyhlásil herní turnaj, který se bude konat 23. srpna a kde hráči mohou soutěžit o „anti-Apple“ ceny. Mezi nimi najdete zařízení jako herní notebook značky Alienware, Samsung Galaxy Tab S7, OnePlus 8 nebo konzole PlayStation 4 Pro a Xbox One X.


Důvodem tohoto bojkotu s hashtagem #FreeFortnite je, jak možná víte, skutečnost, že Apple v App Store zablokoval populární Fortnite. Tím hráčům znemožnil stáhnout rovněž aktualizace hry. Více o sporu mezi Epic Games a Applem si můžete přečíst v našem článku. Podrobnosti o pravidlech turnaje se dozvíte na stránkách epicgames.com.

Stáhnout Fortnite

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Johan Nohaj
Johan Nohaj
Mne to pripada, ze Apple chcu navodit dojem, ze bez nich nebude svet fungovat a ze su nenahraditelny!!!! 🤔 🤔 🤔 🤔 🤔

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze