Enormně levná Nokia 222 nabídne Dual SIM variantu i internet

31

Microsoft představil další enormně levný telefon, tentokrát pod značkou Nokia, kterou pro tyto účely může využívat. Představená Nokia 222 se stane naprostým základem, přesto ovšem potěší Dual SIM varianta tohoto modelu a rovněž také možnost přístupu k internetovému prohlížeči. To totiž v této třídě vůbec není obvyklé.

Jedná se o základní tlačítkový telefon nejnižší třídy, který zaujme například nenáročné jedince nebo ty, kteří potřebují náhradní telefon do nehostinných podmínek, kde jde především o výdrž.

Nokia 222

Nokia 222 nabídne 2,4palcový displej se standardním rozlišením QVGA (320 × 240 pixelů), na tuto třídu jde o dostatečnou hodnotu. Baterie by měla vydržet zhruba 5 dní plného nasazení, postarat se o to má akumulátor s kapacitou 1 100 mAh, což lze brát ve světe „hloupých“ telefonů za standardní hodnotu. O zaznamenání vašich důležitých momentů se postará integrovaný fotoaparát s rozlišením 2 Mpx, chybět by neměl také poměrně výkonný hlasitý reproduktor, který stejně jako fotoaparát bude umístěn na zadní straně zařízení.

Nokia 222 bude existovat ve dvou variantách, konkrétně v klasické a Dual SIM variantě. SIM karta bude muset být ve velikosti micro, i do nejnižších tříd už se tedy začíná dostávat zmenšený standard. Telefonu nebude chybět ani slot pro paměťové karty microSD, v tomto případě do maximální velikosti až 32 GB. Rozměry zařízení jsou konkrétně 116 × 50 × 12,9 milimetrů, hmotnost činí velmi příjemných 79 gramů.

Prostředí telefonu se ponese v duchu Series 30+. Tento systém má v sobě předinstalované aplikace od Microsoftu (MSN počasí, GroupMe, Facebook Messenger a Twitter) a také Opera Mobile Store, což je malý obchod s různými základními doplňkovými aplikacemi. Chybět nebude ani základní internetový prohlížeč, připojit se budete moci maximálně skrze sítě 2G (tedy GPRS). Mezi dalšími funkcemi nechybí podpora Bluetooth 3.0, FM rádio a svítilna. Výhodou je také možnost stažení jedné bezplatné hry za měsíc společnosti Gameloft (mezi tituly nechybí například Assassin Creed Brotherhood a Midnight Pool 3).

Nokia 222 ve své základní variantě se dostane do prodeje za částku 900 Kč v průběhu měsíce září, Dual SIM varianta bude o něco dražší a dorazí na trh o něco později. Obě verze budou dostupné ve dvou barevných variantách, a to v klasické bílé a černé.

Technické parametry Nokia 222 Dual SIM

Kompletní specifikace
Konstrukce116 × 50 × 12,9 mm, 79 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,4" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 320 × 240 px, 15 FPS
Chipset, GPU: ano
PaměťRAM: 16 MB, vnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémNokia S30
Akumulátor1 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostzáří 2015, 1 100 Kč

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Hexagon Re-Pack
Celkom dobry telefon. Ale nejak mi nepasuje v nadpise slovo enormne. Skor by som ho nahradil za velmi.
Pepa
Tohle už neuspokojí ani nenáročné :D tohle už je oškubaný moc
SV
A za toto jsme davali pred 10lety 9000,- :)
tomas
vie mi niekto povedat co znamena svetelna? nevidel som tam nikde led diodu. alebo je niekde na hrane telefonu? vedla fotaku na fotkach ju nevidno. pls o odpoved autora clanku vdaka. zaujimavy telefon a keby fakt mala aj ledku ako svetlo tak ako nahradny fon berem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze