Dva roky stará Nokia C5-03 se vrací do prodeje

32

V dnešní době je život telefonu zhruba jeden rok, poté je nahrazen svým nástupcem. Existují však i výjimky, mezi které se řadí Nokia C5-03, která se prodává už takřka dva roky.

Nokia svůj model C5-03 představila už v říjnu 2010, tedy více než před dvěma lety. Šlo o levnějšího zástupce, který přišel jako poslední s původním Symbianem S60, a kterému se proto nedávalo moc šancí na úspěch. Na počátku svého prodeje se totiž již prodávali i Nokie s novým Symbianem. Nokia C5-03 si však své místo na trhu našla. Nabízela 3,2 palcový displej s jemným rozlišením, nechyběla GPS s kvalitními mapami, Wi-Fi a také možnost instalovat si další aplikace. 5 megapixelovému fotoaparátu sice chybělo ostření, ale na běžné fotografování bohatě stačil.

Nokia C5-03 už je mezi námi dva roky

Lze říci, že poslední rok je ve stavu doprodeje. Mnoho jiných telefonů by za tak dlouhou dobu již zmizelo ze všech možných obchodů. Zhruba v září se měly doprodávat poslední kusy a zdálo se, že životní cesta Nokie C5-03 se uzavírá. Avšak nestalo se tak a Nokia C5-03 se ještě na chvíli vrátí do prodeje. Ptáte se proč? Jde stále o oblíbený model a uvedeme si hned několik důvodů. V prvé řadě nabízí odporový displej, který reaguje například na gelové nehty. Ano, odporový displej je považován za zastaralý, ale vyhovuje právě ženám, které by si s většinou nových modelů těžce poradily. Kapacitní displeje většinou reagují jen na prst. Další tahákem je v podstatě kompletní výbava za cenu pod tři tisíce korun. Svou výbavou Nokia C5-03 hravě strčí do kapsy mnoho konkurentů s Androidem.

Připomeňte si: Recenze Nokia C5-03: recenze uhlazeného bojovníka střední třídy

Za úspěchem stojí také početná nabídka různých barevných variant. Konkrétně jde o šest variací, což je nevídaný počet. Nokia navíc moc dobře ví, že se blíží Vánoce a mnoho lidí pokukuje po novém modelu. Rozhodla se tedy prodloužit Nokii C5-03 život o pár týdnů. Jaký je váš názor na Nokii C5-03? Je její výbava přiměřená s ohledem na cenu? Pořídili byste si ji ještě dnes?

Technické parametry Nokia C5-03

Kompletní specifikace
Konstrukce105,8 × 51 × 13,8 mm, 93 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,2" (360 × 640 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , video: 640 × 352 px, 15 FPS
ChipsetARM1176, CPU: 1×600 MHz
PaměťRAM: 128 MB, vnitřní paměť: 40 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 2.0, NFC: ne
Operační systémSymbian 9.4 S60 5th Edition
Akumulátor1 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2011,

Nokii C5-03 můžete zakoupit ve značkovém e-shopu Nokia.

Zdroje: obchod-nokia.cz

Diskuze ke článku
Symbianak
Za tu cenu je to špičkové zařízení a ten nejlepší systém co je. Nokia má vyděláno a já jdu také objednat pár kousků pro rodinu pod stromeček.
Mara.147
Jde o jednu z nejporuchovějších nokií a celkově o jeden z nejporuchovějších tel. Odchází na ní přední kryt - nefunguje dotyk, občas vypadává paměťová karta, seká se neskutečně. Jediná výhoda je snad navigace i když sorry, ale i android má offline navi téměř stejné kvality... nevidím důvod koupi. "Kapacitní" displej se dá udělat na kterémkoliv dotykovém telefonu - správnou screen sheild (nebo jak se to píše) folií. Mám ji na SGS III a přítelkyně ji normálně ovládá nehty, případně pokud obrátím prst tak i já. Něvím, jak je to možné ale je to tak. Navíc android má větší možnost individualizace prostředí a app.
Sys
Ano je to nejlepsi telefon na trhu bezkonruceni cena jdu nakoupit pro celou rodinu par kousku dokud jsou dostupny bude to letosni vanocni hit :)
Clacsson
Ten telefon se Nokii vážně povedl. A kecy o srovnatelné navigaci na Androidu neberu. Měl jsem Symbian a nyní Android. Co se týče navigace, je to oproti Nokii naprosté utrpení. Mluvím o navigaci, která je v Androidu zdarma, jako u Mokie. Nicméně zkoušel jsem i Sygic a taky bída. Neustále tuhl a mobil s Androidem při spuštěné navigaci žere tak, že dokáže plnou baterku požrat za hodinu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze