Dual-SIM vám nestačí? LG připravuje smartphone pro tři SIM karty

15

Nestačí vám Dual SIM a chtěli byste slot na ještě jednu SIM? Budete mít šanci. Výrobce cenově dostupných čipů MediaTek nepředstavil pouze první osmijádrový procesor pro mobilní telefony, ale i zveřejnil i navázání spolupráce s jihokorejským LG na vývoji prvního 3G smartphonu s podporou tří současně používaných SIM.

Po multi-SIM telefonech roste poptávka zejména v Číně, Indii a dalších rozvojových trzích a smartphone s podporou tří aktivních SIM by mohl být trefou do černého. LG má přitom již s Triple SIM zkušenost z loňska, kdy uvedlo na vybraných trzích levný hloupý telefon LG A290. Co se týče smartphonů, tak již má bohaté zkušenosti s Dual SIM. Naposledy LG představilo Optimius L4 II Dual.

Dostane další generace L Series podporu Triple SIM?

Tip: 3 SIM karty v jednom telefonu? Pro LG A290 žádný problém

Technologie 3G Triple SIM by měla umožnit používat všechny tři SIM karty současně. Uživatelé budou moci přijímat hovory, přenášet data, posílat SMS zprávy a zároveň zůstat v pohotovostní režimu na všech třech SIM kartách, aniž by tím výrazněji trpěla životnost baterie.

Tip: Oficiálně: MediaTek představil svůj osmijádrový procesor pro telefony

MediaTek nicméně neodhalil detaily o čipsetu nebo modemu, které budou použity v Triple SIM smartphonech vyvinutých LG. Nicméně měly by mít vestavěné uživatelské rozhraní, které umožní upravit nebo úplně vypnout multi-SIM funkce. Stejně tak není jasné, kdy bychom se těchto přístrojů od LG mohli dočkat. Je možné, že se tak stane na MWC 2014 v další generaci L Series.

Zdroje: fonearena.com, gizbot.com, ubergizmo.com

Diskuze ke článku
Aleš
twl tak proč neudělají rovnou smartphone s 10-ti SIM... úplná sračka
Aleškovi
Aby ses měl čemu divit, ty trdlo! :-)
To je náš Alešek :-)
tomashfuk
ja bych radeji telefon se 3 baterkama nez tohle. kdy uz konecne tohle nekdo pochopi...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze