Dočkáme se přeci jen Samsungu Galaxy S5 Prime s 2K displejem?

16

O Samsungu Galaxy S5 se před představením šířily mnohé spekulace, které se nesplnily. Jejich uskutečnění bychom se měli dočkat ve vylepšeném nástupci, o kterém se začíná spekulovat. Je libo 2K displej, Snapdragon 805 nebo 3 GB RAM?

Spekulace jsou jedna věc, realita druhá. Někdy se odhady nemýlí, jindy se pořádně seknou. V případě Samsungu Galaxy S5, který byl představen letos v únoru, šlo spíše o druhý případ. Předpovídal se displej s vyšším rozlišením nebo kovové tělo. Nyní se zdá, že spekulace sice byly chybné, avšak jen v případě Galaxy S5. Na obzoru by totiž měl být mírně vylepšený model, který by mohl uspokojit i ty nejnáročnější uživatele.

Současný Samsung Galaxy S5

Na indickém webu Zauba se totiž objevily první testovací kusu Samsungu s kódovým označením SM-G906K. Pro připomenutí, současný Galaxy S5 má označení SM-G900. Nový model by mohl nést název Galaxy S5 Prime a je tu naděje na celokovové provedení. Zároveň dojde na 5,5palcový displej s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Samsung by tak srovnal krok s Oppo Find 7.

S dobou půjde i procesor, Samsung by měl nasadit Qualcomm Snapdragon 805, grafickou akceleraci Adreno 440 a hodit se budou i 3 GB RAM. V případě operační paměti by se Samsung vyrovnal Xperii Z2 od Sony. Dále by S5 Prime měl nabídnout 32GB interní paměť. Fotoaparáty se měnit nebudou, tudíž půjde o 16 megapixelů na zadní straně a 2 megapixely nad displejem.

Zdroje: techradar.com, zauba.com

Diskuze ke článku
nolimited
též mám S5 - super telefon, šlape krásně, fotí luxusně..., též jsem četl nějaké informace o možnostech, které se uvádějí v tomto článku, pak se to zase vyvracelo...a je pravda, že technika jde stále dopředu a kdyby měl člověk stále na něco čekat, nepořídí nic...
Adam
Tak to mě zajímá cena ....
Jirka K.
vzhledem k tomu,že se samsung vyjadril (nevím přesné jméno osoby), ze nebude prémiová verze samsung galaxy s5, tak to asi nebude samsung galaxy s5 prime. Kdyztak by se to mohlo jmenovat samsung galaxy F , jak uz bylo dříve zmíněno nebo některý jiný ještě nezmíněný název, který nemá nic společného se samsungem galaxy s5 (alespoň podle jména) - jenom takové malé upozornění :)
Lukáš
Můžete si prosím aspoň zhruba tipnout kdy by to tak mohlo vyjít ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze