Do České republiky zamířilo Taxify: taxík s mobilní aplikací

2

Na český trh, respektive do našeho hlavního města, míří estonská služba Taxify, která se chce ucházet o další úspěšný trh. Na svědomí má již expanzi v převážně pobaltských státech a prosadit se pokusí nejen mobilní aplikací, ale také nízkými cenami.

Taxify

Počínaje dnešním dnem bude v Praze dostupná nová taxislužba jménem Taxify. Projekt původem z Estonska funguje již dva roky a má za sebou expanzi do mnoha evropských států. Namátkou můžeme zmínit hned tři města v domácím Estonsku, nizozemský Amsterdam, srbský Bělehrad nebo hned trojlístek finských měst včetně Helsinek. Důraz je kladen na pohodlí cestujícího, který si své taxi objedná prostřednictvím mobilní aplikace, která je dostupná pro Android a iOS. Následně se již dozví, jaký řidič pro něj jede i za jak dlouho jej může očekávat. Cestující u sebe nemusí mít ani hotovost, vše probíhá platbou skrze aplikaci.

Snahu prosadit se má umocnit cenová politika. Dle slov zakladatele společnosti Markuse Villiga bude Taxify chtít 13 Kč za jeden kilometr ve dne a 15 Kč za jeden kilometr v noci. Nástupní cena pak bude fixní, a to 30 Kč. Jednoduché to však Taxify mít nebude, neboť konkurence je v Praze samozřejmě vysoká. Například populární Uber v Praze funguje také a nabízí dokonce ještě nižší ceny. Nástup za 20 Kč a kilometr jízdy za pouhých 10 Kč.

Stáhnout Taxify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: ekonomika.idnes.cz

Diskuze ke článku
MoB
Výborné - takže v Praze budou do krve soutěžit minimálně čtyři služby (Uber, Hopin, Taxify a ještě jednu jsem zapomněl) a v ostatních městech v ČR nebude nikdo. Já teda nevím, ale jako dobrý obchodní model mi to nepřijde...

A to nejsou jenom taxíky.
Jan Šafr
Jan Šafr
Všiml sem si...Už asi 2 týdny mi to vyskakuje ve swarm po každém check-inu.. :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze