Do aukce o kmitočty 1 800 a 2 600 MHz se přihlásili jen tři operátoři

5

Včera v pravé poledne skončila možnost přihlásit se do aukce o kmitočty 1 800 MHz a 2 600 MHz pro sítě LTE. Dnes došlo k otevření obálek ze strany ČTÚ a již tak víme, že žádná nová společnost tuto možnost nevyužila. O aukci projevili zájem jen tři stávající mobilní operátoři působící na českém trhu.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ)

Tři přihlášky do aukce volných kmitočtů v pásmech 1 800 MHz a 2 600 MHz obdržel Český telekomunikační úřad ve lhůtě do včerejších 12:00 hodin. O účast ve výběrovém řízení projevily zájem společnosti O2 Czech Republic a.s., Vodafone Czech Republic a.s. a T-Mobile Czech Republic a.s. Tímto je opět dané, že počet klasických mobilních operátorů se v České republice nezvýší. Nutno však podotknout, že při této konkrétní aukci by to měl nový zájemce poměrně těžké. Frekvence 1 800 MHz a 2 600 MHz se totiž hodí především do měst a venkovské oblasti se jimi pokrývají jen obtížně.

TIP! ČTÚ ohodnotil operátory v jejich přístupu a férovosti k zákazníkům

LTE

Při dnešním otevírání obálek s přihláškami bylo ověřeno, že všechny přihlášky splňují všechny formální požadavky. Úřad nyní žádosti vyhodnotí žádostí z hlediska splnění všech stanovených podmínek účasti ve výběrovém řízení. Úspěšní zájemci budou následně pozváni do aukční fáze, její ostrou fázi ČTÚ předpokládá na termín 27. dubna 2016. Doplňme, že předmětem výběrového řízení je celkem 7 kmitočtových úseků. Jejich souhrnná vyvolávací cena byla stanovena na 734 miliónů korun.

Zdroj: Tisková zpráva ČTÚ

Diskuze ke článku
Míša
To snad nemohlo nikoho překvapit, leda, že by to bylo naopak. Vždyť to jsou dokrývací a kapacitu zvyšující frekvence pro městská, lépe exponovaná místa ve městech -OC, letiště, nádraží atp. ČTU si je vědom skutečnosti a i toho, že stávající opice je stejně nevyužijí v plném spektru(FUP zajistí nepotřebu zvýšení kapacity)
Velda
Takže infrastrukturu má CETIN, ale licene O2? Zajímavé.
mrtvá žížala
dalo se cekat, ve mestech by snad 1800 nejak uspelo, ale mimo ne je to fail, musela by se sdilet 2G/4G s nekym jinym a to by bylo o hodne tezkych penezich... lehce verim ze by takovej VDF byl naklonen spolupraci, ale i tak...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze