Dell představil tablet Venue 8 7000: je nejtenčí na světě

8

Když byl před necelými dvěma týdny představen nový Apple iPad Air 2 mohl se s tloušťkou 6,1 mm pochlubit titulem nejtenčí tablet na světě. To už však neplatí, Dell ho trumfl s novým osmipalcovým tabletem Venue 8 7000, který má v pase pouhých šest milimetrů. Závod výrobců o co nejmenší tloušťku se tak už netýká pouze telefonů.

Ultratenké hliníkové tělo není to jediné, čím chce Venue 8 7000 nalákat zákazníky. Už na první pohled zaujme 8,4" OLED displej s rozlišením 2 560 × 1 600 pixelů. Těšit se tak můžeme nejen na dokonale věrné barvy, ale i na vynikající jemnost. Dojem z papírově skvělého displeje, alespoň podle zveřejněných produktových fotografií, podtrhuje i velice tenký boční rámeček a jeho posunutí těsně pod horní hranu. O to širší je pak dolní hrana, kam se také netradičně přestěhovala přední kamera a stereo reproduktory.

Dell Venue 8 7000

Tablet má nicméně, co nabídnout i uvnitř. V jeho útrobách tepe čtyřjádrový Intel Atom Z3500, jehož každé jádro je taktované na 2,33 GHz, a který doplňují 2 GB RAM. Interní paměť má kapacitu 16 GB, ale není v tuto chvíli jasné, zda jí bude možné rozšířit pomocí paměťové karty. Jasné však je, že část z ní zabírá Android 4.4 KitKat, na kterém Dell provedl některé menší úpravy a doplnil ho o několik dalších aplikací.

Venue 8 7000 je zajímavé i svými kamerami. Zatímco přední, která je využitelná pro selfie i videohovory nabídne 2 Mpx a není na ní nic zas až tak zvláštního, vzadu je situace o poznání zajímavější. Bude se totiž jednat o první tablet, který využije novou technologií 3D RealSense od Intelu. Není zde tak pouze jedna kamera, ale hned tři. Hlavní osmimegapixelovou kameru, doplňují další dvě sekundární, které měří hloubku ostrosti. Tablet tak nabídne pořizování 3D fotografií a videa se zajímavými efekty.

Otázka však visí nad jeho výdrží. Dell zatím kapacitu jeho baterie nezveřejnil. Jisté je, že takto výkonný hardware bude poměrně žravý a v 6 mm tenkém těle příliš místa na uložení baterie nezbývá. Naprostá většina uživatelů přitom oželí pár milimetrů tloušťky, když jim to přidá pár hodin na výdrži.

TIP: Apple představil iPad Air 2: je lehčí, tenčí i výkonnější

První zemí, kde se začne Dell Venue 8 7000 prodávat, se stanou na konci listopadu Spojené státy. Dell si zde za svůj nový tablet řekne nemalých 499 dolarů (10 920 Kč bez DPH), což je stejně kolik chce Apple za Wi-Fi verzi iPadu Air 2 s kapacitou 16 GB. Kdy se Venue 8 7000 dostane do Evropy a na český trh, je v tuto chvíli neznámé.

Zdroje: dell.com, tabtech.de, liliputing.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Martin Kalný
Martin Kalný
tyhle závody o to, kdo bude mít nejtenčí zařízení jsou naprosto nesmyslné.. kdyby radši udělali tablet s tloušťkou klidně 1,5cm ale s dvoj, až trojnásobnou výdrží, to ne :)
mrtvá žížala
tabletu zachranuje velikost, baterka se da udelat sice tenka ale "velka"... k takovemu HW aspon 8000mAh a uvital bych verzi s LTE. Zatim vitezi Lenovo Yoga 8 LTE za 7 klacku pohoda !
Andrej Michalek
Najtenší aj najhnusnejší...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze