Dell chystá profesionální tablet, který vyzve Surface Pro 4

10

Dell je známý především pro své desktopy a notebooky, ale je aktivní i v oblasti tabletů. Jeho nejnovější 12,5" tablet nabídne možnost připojení klávesnice a pokusí se uspět proti tabletu Surface Pro 4 od Microsoftu. Jedním z jeho taháků má být i 4K displej, který bude poprvé použit u tabletu.

Tablet z hořčíkové slitiny by měl nabídnout robustní konstrukci a prémiové povrchové úpravy. Hmotnost by se měla vyšplhat na nemalých 790 gramů, ale vzhledem k jeho specifikacím je tato hmotnost opodstatněná.

Dell XPS 12 (9250)

Kromě zmiňovaného 4K displeje Sharp IGZO nabídne Dell také alternativní verzi s FullHD displejem (1 920 × 1 080 pixelů). Displej přitom bude možné ovládat i přes dotykové pero Dell Active.

Dell XPS 12 (9250)

Uvnitř tabletu najdete procesor Intel Core M Skylake. Zatím není jasné, které konkrétní modely a frekvence výrobce použije. Na výběr by nicméně měly být 4 a 8 GB RAM. Stejně tak zatím nejsou známé ani kapacity SSD interního úložiště.

Dell XPS 12 (9250)

Z připojení budou k dispozici konektory dva Thunderbolt 3-ready USB Type-C porty s čtečkou SD karet. Porty mimo jiné podporují USB 3.1 Gen 2 a jsou částečně použity pro napájení. K připojení poslouží i dual-band gigabitová Wi-Fi a Bluetooth 4.1. Jako volitelná výbava bude i 4G LTE nebo microSD karta. Z další výbavy jsou známy ještě fotoaparáty (8 a 5 Mpx).

Dell XPS 12 (9250)

Ti, co chtějí používat tablet i jako notebook, se budou moci rozhodnout pro jednu ze dvou volitelných klávesnic, do kterých se jednoduše nasune. První je pouze 1,3 milimetru tenká, zatímco druhá je silnější, ale také mnohem výkonnější. Nabídne podsvícené klávesy, skleněný trackpad a několik dalších rozhraní včetně USB-C, dvou USB 3.0 a HDMI.

Dell XPS 12 (9250)

Nový Dell XPS 12 (9250) by měl být oficiálně představený koncem tohoto měsíce, tedy poté, co Microsoft představí svůj nový Surface 4 Pro, který je očekáván na velké tiskové konferenci už v úterý. Konkurentem mu bude i Apple iPad Pro. Dostupnost ani ceny XPS 12 (9250) zatím nejsou známy.

Technické parametry Dell XPS 12 (9250)

Konstrukce? × ? × ? mm, 790 g, konstrukce: klasická
Displej?, 12,5" (? × ? px)
Chipset
PaměťRAM: 8 GB, disk: ?, paměťové karty: microSD
Konektory?× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémWindows 10
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnost, ?

Zdroje: winfuture.de, phonearena.com, windowscentral.com

Diskuze ke článku
pet
vaha opet brutalni. 900g vazi macbook 12,5 i s klavesnici tak by samotny tablet snad konecne mohl mit 600 g ne?
Derp
Teď se často rojí tablety konkurence, které jsou označovány, jako odpověď na surface pro 4 ... Vždy, když se v článku dostanu k údaji Core M, přestávám dále ztrácet čas :D Každopádně i tak je skvělé, že se tento typ zařízení začíná prosazovat nebo to alespoň výrobci zkouší. Každý má také jiné požadavky a mně je naprosto jasné, že spoustě lidí bude core m řešení stačit. Můj příspěvek je tedy samozřejmě velice subjektivní.
Patrik Katreňák
Patrik Katreňák
Naposledy upraveno: 6. 10. 2015 11:17
Tablet, ke kterému se dají připojit dva 4K displeje zní fajn, jen grafický čip integrovaný u Core M by to asi úplně nezvládal. :-D
Snad přidají Thunderbolt porty i do XPS 13ky, na to už čekám dlouho.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze