Další virtuální operátor potvrzen: jmenuje se Centropol Telecom

9

V letošním roce se v vzhledem ke změně legislativy zákona o telekomunikacích na našem trhu v sítích stávajících českých GSM operátorů objeví několik nových virtuálů. Prvním oficiálně potvrzeným je společnost Centropol Telecom, čerstvě založená dceřiná společnost známého dodavatele energií.

Centropol logo

O tom, že se konsorcium Centropol Holding, které je známo především distribucí elektřiny a plynu, a také nabídkou realitních služeb, v budoucnu stane také virtuálním operátorem, jsme vás podrobně informovali už na začátku listopadu. Tehdy firma zahájila potřebné kroky k tomu, aby vše proběhlo hladce (více čtěte v článku - Další virtuál na obzoru: jednání zahájila energetická firma Centropol). Nyní již přichází první ovoce těchto aktivit.

Start ještě letos

V Praze byla před několika dny do obchodního rejstříku zapsána nová firma jménem Centropol Telecom s.r.o.. Projektovým ředitelem společnosti se stal Michal Hájek, který vydal také následující vyjádření:"Chceme našim stávajícím zákazníkům, kterým dodáváme energie, ale i těm, které dosud neobsluhujeme, poskytnout zajímavé podmínky pro mobilní volání. Chceme poskytnout levné volání s kvalitním servisem a zázemím. Jde o logický krok pro rozšiřování služeb 330 000 zákazníkům, kterým v současné době skupina CENTROPOL dodává elektřinu a zemní plyn."

Virtuální operátor se bude podle oficiální tiskové zprávy zpočátku soustředit pouze na poskytování mobilních služeb. "Do budoucna chceme ale služby spojené s telekomunikacemi dále rozšiřovat například o datové služby a pevné linky," doplnil Michal Hájek. Prvního zákazníka chce operátor přivítat v tomto roce s tím, že přesný termín zahájení poskytování služeb bohužel médiím nesdělil.

Konečně opravdový virtuál a nebo jen další "značka"?

Bude zajímavé sledovat, s jakými cenami Centropol přijde. Je ale jasné, že bude muset minimálně na stejnou úroveň, jako prozatím jediný tuzemský virtuální operátor Blesk Mobil, tedy 2,50 za minutu hovoru a 1,50 za jednu SMS, to vše samozřejmě platné do všech sítí. Zatím to také vypadá, že by Centropol Telecom mohl být na vyšší úrovni, než zmiňovaný Blesk Mobil. Vypadá to totiž, že by se chtěl nový virtuální operátor o všechny své služby starat sám, a operátorovi, v jehož síti bude fungovat, pouze platit pronájem infrastruktury. Centropol by tak byl samostatný, a nikoliv pouze značka pro jednoho ze stávajících plnohodnotných velikánů, jako je právě Blesk Mobil pro Telefónicu.

Zdroje: financninoviny.cz

Diskuze ke článku
aaa
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisici elit, sed eiusmod tempor incidunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquid ex ea commodi consequat. Quis aute iure reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint obcaecat cupiditat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
bbb
Na keru rit sem davas ten otrepany Lorem ipsum?
Velda
'Konečně neúplný virtuál a nebo jen další "značka"?'

1.) Význam slova virtuální: zdánlivý, potencionální, nepravý, atdl.
2.) Kdo je virtuální mobilní operátor? Kdokoliv kdo nevlastní buď síťové spektrum nebo síťovou infrastrukturu (Vysílací stožáry.) a zároveň poskytuje telekomunikační služby. Tedy je jím i Blesk Mobil neboť prodej má na starost Ringier, nikoliv Telefónica. Pokud by šel zřídit BleskMobil na prodejně O2, volat na zákaznickou linku O2 a tak dále, nespadal by BleskMobil do kategorie virutálních operátorů, neboť by nebyl poskytovatelem služby ve smyslu prodejce, i kdyby třeba dále zaštitoval marketing na vlastní pěst a měl z toho nějaké provize, nebo nevím.
3.) Pokud bychom brali význam virtuální striktně, tak BleskMobil je nejčištší forma tohoto druhu operátora, protože má právě jenom to minimum, co musí mít, aby do této skupiny spadal.
pepa
Já myslím, že většina čtenářů pochopila, co autor článku myslel "opravdovým virtuálem". Takže jestli má někdo pocit, že něco ví lépe, tak mu nic nebrání v tom založit třeba vlastní web s tímto zaměřením. GL

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze