Další problém iPhonu 4S: nerozpozná SIM kartu

19

Po problému s výdrží baterie má zdá se iPhone 4S problém další. Někteří jeho uživatelé si stěžují na to, že nerozpozná vloženou SIM kartu. Někomu pomůže iPhone restartovat, najdou se ale i tací, kterým SIM karta v iPhone nefunguje vůbec.

Chyba se projevuje tak, že iPhone 4S najednou vypíše hlášku o nemožnosti detekovat vloženou SIM kartu, nebo hlášku o tom, že SIM karta je vadná. Restart telefonu většinou na nějakou dobu pomůže, nicméně se najdou i uživatelé, u kterých už ani restart nepomáhá. Zatím není jasné, jestli jde o hardwarovou nebo softwarovou závadu, chybu v konkrétních SIM kartách, nebo všechny tři možnosti najednou.

Problém se netýká nějakého konkrétního operátora, hlásí ji uživatelé v různých zemích. Jediné, co pomůže, je výměna staré SIM karty u vašeho operátora za novou. Ovšem pozor, není to trvalé řešení, nová SIM karta po několika dnech opět některým uživatelům přestala fungovat. Z komentářů uživatelů na zahraničních fórech je patrné, že chyba se přestala vyskytovat až v okamžiku, kdy svůj iPhone 4S vrátili, a dostali nový.

Tip: přečtěte si článek Apple iPhone 4S má problémy s výdrží baterie: známe příčinu

Apple iPhone 4S

Pokud máte iPhone 4S, setkali jste se už s tímto problémem?

Zdroje: tuaw.com

Diskuze ke článku
Daffson
Teda pánové,

já jsem se vás stále zastával že to děláte dobře, ale teď mám pocit že jsem se asi mýlil. Vidím ten nadpis a říkám si "že by nějaký další problém"? A ono ne - tohle je totiž už minimálně týden až dva staré.

Přitom pokud chcete najít nejnovější informace o Apple produktech, tak stačí jít na macrumors, 9to5mac, pocketnow.

Jsem trochu zklamán - nicméně stále držím palce - snad to bude mít stoupající tendenci.
AppleMichal
Podle mě je tam ta SIM karta jakoby volnější že třeba moc nedoléhá a proto ji iPhone nedokáže rozpoznat nebo jí vůbec nezaregistruje.
nespokojený
I phone 4 S: hlásí to neplatná SIM , (operátor T mobile ), ani výměna za novou sim nepomohla,
soson2jan
Vážení našel jsem řešení pokud se ukazuje, že SIM je neplatná u nového iPhonu 4S, jelikož jsem měl také tento problém s kartou T- mobile a myslím že jsem to vyřešil.

1. Podržet horní a home tlačítko současně až do úplného vypnutí.
2. Při zapnutí telefonu držet opět obě tlačítka a telefon ukáže ikonu 2x, která pouze problikne a poté se opět vypne.
3. Opakuji proces 2
4. Normálně zapnu iphone a vše funguje už 3 den. Dříve pouze 6 hodin

S pozdravem soson2jan

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze