Coolpad Torino S: černý kůň veletrhu MWC (první dojmy + video)

Mobile World Congress v Barceloně není pouze o telefonech vyšší třídy s cenovkou nad 10 000 Kč. Výrobci se snaží zaujmout také uživatele, kteří nemohou či nechtějí za telefony utrácet horentní částky. To je případ také čínského Coolpadu, který nedávno představil velmi zajímavý model Torino S s povedeným designem, čtečkou otisků prstů a cenovkou lehce nad 5 000 Kč.

Coolpad Torino S byl spolu s nižším modelem Porto S představen začátkem února. My si nyní v Barceloně na veletrhu MWC 2016 obě novinky vyzkoušeli a v tomto článku se zaměříme na lépe vybavené Torino S, které se nebojíme označit za černého koně letošního veletrhu. Společnost Coolpad totiž na výstavišti Fira nemá ani vlastní stánek a novinky je tak možné si vyzkoušet po předem domluvené schůzce v jednom z meeting roomů. My tuto možnost využili a přinášíme tak první dojmy, a to včetně videa.

Coolpad Porto S a Torino S – MWC 2016

Coolpad Torino S je po designové stránce velmi povedený telefon. Je tenký, naprosto skvěle padne do ruky a materiály jsou na omak příjemné. Je nám sympatické, že se Coolpad nesnaží napodobovat kov a raději používá pogumovaný plast, který ve výsledku vypadá lépe, než jakákoli imitace. Coolpad Torino S do ruky padne dobře i kvůli faktu, že disponuje kompaktními rozměry se 4,7" HD displejem. Co se týče dalších specifikací, Torino S nabízí procesor Qualcomm Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz, 2 GB paměti RAM a 16GB interní úložiště, které je možné rozšířit skrze paměťovou kartu. Zadní straně pak vévodí 8Mpx hlavní fotoaparát, který zvládne Full HD video a je doplněn o přisvětlovací LED diodu. Kromě něj však na zadní straně najdeme také čtečku otisků prstů, která zatím není v této cenové kategorii standardem. Za tento krok tak musíme Coolpad opravdu pochválit.

Coolpad Torino S

Co mu však musíme vytknout, je přítomnost dnes již staršího Androidu 5.1. Téměř všichni větší i menší výrobci nejen zde na Mobile World Congressu do svých novinek dávají již Android 6.0 a Coolpad je v tomto směru zatím výjimkou. Bohužel ve špatném slova smyslu. I tak se zdál systém na první pohled svižný a jde v podstatě o čistý Android, který se liší snad jen v ikonkách aplikací či animacích při přechodu mezi domovskými obrazovkami.

Obecně však klady u Coolpadu Torino S převažují a jde o zajímavý telefon se zejména opravdu povedeným designem, zpracováním a kompaktními rozměry. Když k tomu přidáme cenu 199 euro (zhruba 5 400 Kč), vychází nám Torino S jako velmi slušný telefon střední třídy, za který se jistě nebude nikdo stydět. Velikým plusem je také čtečka otisků prstů na zadní straně. Co se týče dostupnosti, Coolpad Torino S by měl na trh dorazit během května 2016. A třeba se do té doby dočká upgradu na Android 6.0 a naše největší výtka do jeho vydání na trh zmizí.

Technické parametry Coolpad Torino S

Kompletní specifikace
Konstrukce139 × 67,8 × 7,9 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:09 hodin
Dostupnostkvěten 2016, 3 990 Kč
Diskuze ke článku
MKLL
drahé!
Pedro
Prepáčte, ale na 4,7" displej je ten smartfon nechutne veľký a hlavne dlhý, čo posiela jeho potenciál kompaktného a relativne dobre vybaveného smartu za rozumnu cenu,ktorý by mohol mať výraznejší úspech zase do hája kamsi k šedemu priemeru..Škoda
Andrej
Keď prišiel iPhone 5S ako prvý s čítačkou prstov tak všetci riešili bezpečnosť a teraz sa čítačky montujú aj do posledných noname čínskych značiek a každému je to jedno.
drahý
drahý, nezajímavý mrňouskové

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze