Color OS 2.1 od Oppo: více barev i rychlejší start

2

Vedle nových telefonů představil výrobce Oppo i novou verzi nadstavby Color OS ve verzi 2.1. Ta bude vycházet z Androidu Lollipop a zaměří se na jeho hlavní přednosti: jednoduchý design a nekomplikované ovládání. Nadstavba výrobce však neznamená jen změnu designu, ale můžeme se těšit i na nějaké nové funkce. Jaké konkrétně?

Hned na první pohled a kontakt si nelze nevšimnout proměny uživatelského prostředí. To vychází z ideí Lollipopu a jeho Material Designu. Oppo k němu ale přidává živější barvy, větší kontrasty a dynamičtější přechody. Změny se dočkaly nejenom ikony, které jsou součástí operačního systému, ale také zhruba dvě stovky ikon nejpopulárnějších aplikací, které uživatelé Androidu obvykle instalují.

Ovšem nezůstalo jenom u vzhledu, lidé v Oppo pracovali i na provozních vlastnostech. Podařilo se jim tak například snížit čas potřebný na nastartování systému z 31 sekund na 19. Nižších časů potřebných pro start se dočkaly i některé populární aplikace, na jejichž běh je nyní Color OS lépe optimalizován. Další novinky si můžete prohlédnout na následujícím propagačním videu.

Jako první by se této nadstavby měli dočkat majitelé smartphonů Find 7 a Find 7a. Podpora pro další zařízení zatím nebyla specifikována, ale určitě se dočkají i další majitelé starších telefonů, jen není jasné kdy.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
l
Nelíbí se mi ikony a už vůbec ne ten černý, neměnící se statusbar.
Martin Mach
Martin Mach
Hmm, těším se! :-) na OnePlus čekám port tak do týdne :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze