Co můžeme čekat od zítřejší Apple konference?

10
Co můžeme čekat od zítřejší Apple konference?
  • Apple zřejmě zítra představí novou řadu školních tabletů s názvem ePad
  • Dočkáme se i nového školního softwaru
  • Vyloučena není ani druhá generace iPhonu SE či nové barevné varianty iPhonu X

Letos vůbec první konference Applu, která se bude konat v Chicagu na Technical Collage Prep High School, nabídne pravděpodobně spoustu novinek. Apple by měl představit levnější variantu iPadů pro školství, nové verze operačních systémů a vyloučeno není ani několik dalších produktů jako například druhá generace iPhonu SE či iPhone X (PRODUCT)RED.

Martin Hájek koncept

Možná si pamatujete, že v roce 2002 představil Apple eMac, který byl určen primárně pro školy. Nebyl nijak extra výkonný, ale stál přijatelných 999 dolarů a byl jednoznačně nejlevnějším Macem své doby. Právě zítra Apple dost možná naváže na 16 let starý nápad a představí světu ePad. Půjde v podstatě o iPad, který by měl zaujmout hlavně cenovkou. V současné době Apple poskytuje školám klasický iPad 9,7" za cenu 299 dolarů (v Česku 10 549 Kč) a ePad by měl jít s cenou ještě níže. Výkonem nijak neoslní a půjde o vůbec nejslabší iPad, avšak pro školní účely bude více než dostačující a s největší pravděpodobností se dočkáme i podpory Apple Pencilu. Ostatně se podívejte na odhad Martina Hájka, který vytvořil celkem zajímavý koncept ePadu, který bude podle něj Apple nabízet ve více barevných variantách. To, jestli bude ePad dostupný pouze pro školy, nebo ho Apple uvolní i široké veřejnosti, jasné zatím není.

Apple zítra zřejmě představí i nový software s názvem ClassKit, který bude určen primárně do škol. Mohli bychom se dočkat zajímavých funkcí jako například možnosti vypracovat na jednom zařízení test a následně ho odeslat učiteli ke kontrole. Vyloučeny nejsou ani nové barevné varianty iPhonu X, konkrétně bychom se měli dočkat zlaté a červené. Naopak k představení aktualizovaného MacBooku Air dojde s největší pravděpodobností až v červnu na WWDC. Spekuluje se však o iPhonu SE druhé generace a bezdrátové nabíječce AirPower, kterou Apple světu představil v září a od té doby se k ní nijak nevyjádřil.

Zdroj: 512pixels.net, 9to5mac.com, martinhajek.com

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Co můžeme čekat? Omezený pokrok za neomezené ceny...
Tommy
Podle me lze cekat novou mytinu pro nove ovecky...
Habala Mikuláš
Super dúfam že predstaví Epadi ????
Bůh
Znáte nějaký lepší produkt?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze