Chytré známky tag4pet v prodeji: NFC pro vašeho domácího mazlíčka

13

Klasické známky pro vašeho domácího mazlíčka vám připadají příliš obyčejné a ocenili byste, kdyby nabízely více funkcí? Pořídit si nyní můžete moderní známky tag4pet, které disponují NFC čipem a QR kódem, lze díky nim snadno kontaktovat majitele ztraceného zvířete a slibují i propojení s veterinářem.

Tag4pet
Tváří tag4pet je Alena Smolíková, mistryně v dogdancingu

Na český trh se dostaly chytré známky tag4pet. Ty slouží jak k nalezení vašeho miláčka, tak i ke spojení veterináře a majitele se zvířetem, který známku nosí. Moderní přívěšky mají být alternativou pro klasické čipování a jsou primárně určeny pro psy a kočky, ale využít je mohou i majitelé koní a ostatních zvířat. Na známce je umístěný QR kód a NFC čip, který se dá využít k získání informací o daném zvířeti. Profil zvířete se vytvoří díky mobilní aplikaci QR City, která je dostupná pro Android a iOS.

TIP: GadgetMix: elektrické šoky odnaučí zlozvyky a psí známka s NFC

Tag4pet
Barevné varianty známek Tag4pet

Pokud se vaše zvíře s čipem zatoulá a někdo naskenuje QR kód nebo použije NFC čip, majiteli okamžitě přijde e-mail, ve kterém je zmíněná poloha nalezení. Zároveň vás může nálezce hned kontaktovat telefonicky nebo jiným způsobem díky kontaktním údajům, které si do profilu uložíte a nálezci se ukážou při naskenování. Díky aplikaci se dají do profilu integrovat také informace o očkování a dalších potřebných aktivitách, na které vás aplikace včas upozorní. Od roku 2015 budou chytré známky tag4pet a aplikace QR City provázána a integrována do veterinárního systému WinVet, který využívá značné množství českých veterinářů. Ti vám budou moci díky této známce posílat veterinární záznamy a další spojené informace. Známky jsou již nyní dostupné ve více než 76 kamenných obchodech, e-shopech a u veterinářů a jsou dostupné ve dvou velikostech – Charm a Charm mini. První jmenovaná verze je vhodná pro větší plemena psů, Mini verze pak pro menší plemena a pro kočky. Oba modely stojí 399 korun.

Prodejní balení

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Jirka Šimáně
Jirka Šimáně
Jo, supr věc hlavně s těma záznama. Čekám kdy tohle bude konečně pro lidi, protože aby doktor nedal člověku jeho kartu s jeho záznamem a za výpis chtěl prachy Wtf..
Jakub
Výborný nápad, akorát škoda že za tu cenu nejsou známky dvě. Naše kočka už asi 2 x ztratila obojek někde ve křoví a ono kupovat každej půlrok novou známku za 399 není nic levného.
Karel Lang
Karel Lang


On ten čip umí posílat emaily a má GPS? Ten e-mail snad musí odeslat člověk, který ten čip "sjede" telefonem, ať už přes NFC nebo QR čtečku. Nebo vám zavolá.
Pavel
A to víte, že NFC psí známky už na českém trhu dávno jsou? Navíc nevyžadují zbytečnou aplikaci a jsou levnější. Tak se zkuste příště nejprve rozhlédnout po trhu a třeba je taky najdete: www.dogntag.com

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze