Chytré poznámky s Bamboo Spark na IFA 2015

Digitální obsah je v dnešní době samozřejmostí. Elektronika nám ovšem nedává klasickou zpětnou vazbu a kontakt s propiskou a papírem je mnohdy prostě lepší volbou. Jak ale poznámky digitalizovat a netrávit tím hodiny času? Řešení nabízí Bamboo Spark, které každou vaši poznámku přenese do Androidu nebo iOS. Rozhodně zajímavé řešení pro uživatele, kteří rádi používají propisku a papír nebo pro školáky.

Mít svoje poznámky vždy po ruce je pro mnoho lidí důležité. Dnes to není žádný problém, tedy pokud je máte v elektronické podobě. Problém to není ani v případě, že píšete propiskou na papír, přesvědčili jsme se o tom na berlínském veletrhu IFA 2015.

Bamboo Spark je chytrou propiskou, která zaznamenává vše co napíšete a následně to skrz Bluetooth sdílí s vaším zařízením. Samotné balení ovšem neobsahuje jen propisku, ale rovnou celé desky, které jsou elegantní a hodí se na každou schůzku. Reprezentativní design rozhodně potěší, ale ještě lepší je celkově promyšlené zpracování, kde po otevření máte na levé straně zařízení, třeba i tablet, a na pravé straně blok papírů velikosti A5. Uprostřed desek je následně tlačítko, po jehož stisknutí dojde k synchronizaci a samotná propiska.

Bamboo Spark

Papír o velikosti A5 nemusí být na běžné poznámky nijak speciální. Celé kouzlo totiž tkví ve spodní desce, která rozpoznává tlak, a vy tak můžete použít jakýkoliv papír, který na desku umístíte. Při psaní se tak nemusíte neustále myslet na speciální papír. Omezeni nejste ani záznamem. Do interní paměti se vejde až 100 stran A5, synchronizaci tak můžete v náročném dni odložit až na večer.

Během akce showstoppers na IFA 2015 jsme si Bamboo Spark sami vyzkoušeli a komunikace byla zcela bezproblémová. V aplikaci Bamboo Spark nebo Bamboo Paper si následně lze poznámky i upravit. Případně si můžete zobrazit, jak jste poznámky psali a na svém zařízení uvidíte každý tah od první čárky. Pro uživatele, kteří se bez papíru neobejdou to je rozhodně dobrá zpráva. Bamboo Spark potěší také studenty, několik sešitů by mohlo nahradit právě Bamboo Spark, kde si následně poznámky z každého předmětu rozdělíte do patřičných složek. Bohužel cena již studentská není, činí poměrně vysokých 4 200 Kč.

Bamboo Spark se nám líbilo, fungovalo dobře, ale je nutné podotknout, že se nejedná o žádnou žhavou novinku a daná technologie již na trhu je. Propisky ale často vyžadují speciální papír, například Livescribe 3 nebo méně praktický skener na vrchní straně desek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze