Chytré hodinky Omate TrueSmart mají GPS i fotoaparát

9

Server Kickstarter zná asi každý. Pomáhá dostat do povědomí zajímavé projekty, které by mohly zaujmout širokou veřejnost. Jedním z nich je nový projekt chytrých hodinek Omate TrueSmart. Autoři samotní tyto hodinky označují jako hodinky druhé generace. Čím se nás tedy budou snažit zaujmout?

Tvůrci chytrých hodinek Omate TrueSmart se s konkurencí ve formě Samsungu Galaxy Gear a Sony SmartWatch 2 vypořádaly hned ze začátku velmi snadno - na rozdíl od nich jsou totiž jejich hodinky naprosto nezávislé na mobilním telefonu, mohou tedy fungovat samostatně, a přesně v tom tkví označení druhé generace.

TIP: přečtěte si naše první dojmy z chytrých hodinek Samsung Galaxy Gear

Autoři požadovali na rozjetí svého projektu nejméně 100 000 dolarů. Tato částka se díky serveru Kickstarter (a hlavně díky lidem, kteří projekt podpořili) podařila vybrat za neuvěřitelných 13 hodin od začátku tohoto projektu. Do konce stále ještě zbývají 4 dny a vybralo se již více než tři čtvrtě milionu dolarů.

Vzhled hodinek je velice zajímavý, exkluzivitu ale vystřídalo voděodolné tělo

Autoři se díky takto enormní částce snaží motivovat všechny, kteří by měli o hodinky zájem. Vylepšují specifikace na základě toho, jakou finanční metu se podaří překonat. Po překonání hranice 500 tisíc dolarů přislíbili safírové sklíčko displeje, po překonání 650 tisíc dolarů pak náhradní díly k hodinkám v balení a po překonání 720 tisíc umožní integrovaný 5 Mpx fotoaparát nahrávání videa v HD rozlišení. Těchto změn se již hodinky dočkají, meta 720 tisíc již byla o pořádný kus překonána.

Autoři se snaží motivovat přispívající zdokonalením svého produktu.

Autoři už ale vybrali přes 800 tisíc dolarů, což znamená, že výrobce přislíbil také integraci klávesnici Flexy, na kterou se není potřeba při psaní dívat. Po překonání 900 tisícové hranice se zákazníci dočkají také speciální náhradní baterie rovnou v balení.

Hodinky TrueSmart jsou poháněny dvoujádrovým procesorem o taktu 1,3 GHz. Paměť RAM se zastavila na 512 MB, za doplatek 20 dolarů však není problém navýšit kapacitu na 1 GB. Interní paměť je relativně malá - 4 GB, není ji však problém rozšířit pomocí paměťových karet microSD. Kapacita integrované baterie se zastavila na 600 mAh. Výrobce deklaruje až 100 hodin v pohotovosti. Displej bude TFT technologii a úhlopříčku 1,33 palce s rozlišením 240 × 240 pixelů. Displej je samozřejmě kapacitní a pro Omate jej bude dodávat LG.

Pohled na prostředí hodinek Omate TrueSmart.

Hodinky dále zaujmou svou voděodolností, pyšní se totiž certifikací IP67. Největší výhodou je samozřejmě možnost telefonovat a psát SMS zprávy. Jedná se tedy o samostatný smartphone. Operačním systémem je v tomto případě Android ve verzi 4.2 Jelly Bean s nástavnou Omate UI 1.0 pro snadnější ovládání. Hodinky nabídnou i Google Play. Nakolik bude používání pohodlné se však uvidí až časem, otazníky visí zejména nad výdrží baterie, která u takto vybavených samostatných hodinek s možností telefonování asi nebude nijak dlouhá.

Hodinky se pyšní certifikací IP67 proti vodě a prachu.

A na závěr ještě něco málo o dostupnosti a ceně. Hodinky budou dostupné v průběhu listopadu za 199 dolarů, v přepočtu tedy za 4 700 Kč včetně DPH. V případě, že byste měli zájem o věnování o délce do 12 znaků, není problém, připlatíte si ale 30 dolarů navíc. Celkem vás tedy hodinky vyjdou na 5 500 Kč s DPH.

TIP: přečtěte si naše první dojmy z chytrých hodinek Samsung Galaxy Gear

Specifikace

  • Paměť: 4 GB
  • Paměťová karta: microSD (maximálně 32 GB)
  • RAM: 512 MB (za příplatek 1 GB)
  • Operační systém: Android 4.2 Jelly Bean, Omate UI 1.0
  • Procesor: Cortex A7, 1,33 Ghz, dvoujádrový
  • Displej: kapacitní TFT, 1,33 palce, 240 × 240 pixelů
  • Provedení SIM: MicroSIM
  • Sítě: GSM: 900/1800/ 850/1900, 3G: 1900/2100, GPRS, EDGE, HSPA+
  • Wi-Fi: ano, 802.11/b/g/n
  • Bluetooth: 4.0
  • Kapacita baterie: 600 mAh
  • Odolnost proti vodě a prachu: IP67
  • Senzory: akcelerometr, kompas, gyroskop
  • Upozornění notifikací: vibrace
  • Další: OTA aktualizace systému, GPS

Zdroje: kickstarter.com

Diskuze ke článku
Jířa Vohralík
Jířa Vohralík
Zní to hodně dobře. Možná jen ta výdrž nebude moc slavná. Doufám, že si z nich konkurence posadí na zadek.
Breta
Jestli to bude fungovat tak jak na tom videu tak fruhou generaci bych si i poridil. Za me palec nahoru.
Šmudla
Neuvěřitelné. Obří firmy předvádí téměř nepoužitelné krámy o velikosti krabičky olejovek s osekanou funkčností, které bez připojeného smarttphone nefungují.
A najednou je tady malá firma, která velmi rychle a za pár šupů vyvine zařízeni, které strčí do kapsy výrobky Sony i Samsungu. Má v tom být celý mobil, GPS, slušná baterka, velká výdrž, kamera, foťák, přijatelné rozměry a bezva cena navíc.
Líbilo by se mi to, ale nevěřím na zázraky. Tohle všechno se dnes do tak malého pouzdra nedá našlapat. Jen ta 600 mAh baterka má objem jako celý vnitřek hodinek.
Za čas to bude možné, ale dnes ne.
neo taa
neo taa
Líbí. Malá firma je schopná rychleji reagovat a vyvinout to co je technologicky dostupné a ještě s lepší cenou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze