Chytré hodinky od Omate mají plnohodnotný Android 5.1

3

První hodinky Omate TrueSmart vznikly už v roce 2013 jako výsledek kampaně na Kickstarteru. Od své konkurence se Omate liší tím, že se jedná o plnohodnotný smartphone na ruku s možností volání a normálním Androidem. Nyní výrobce na Facebooku oznámil dva nové modely. Vyšší model pak poběží na Androidu 5.1.

Oba modely vyšší TrueSmart+ a nižší TrueSmart-i nabídnou masivní gumové tělo s gumovým páskem a čtvercovým displejem. Displej nabízí úhlopříčku 1,54" a rozlišení 320 × 320 pixelů v případě vyššího modelu a 240 × 240 pixelů u nižšího modelu. Praktická je pak funkce probuzení dvojitým poklepáním.

Omate TrueSmart+

Hodinky integrují nízkoenergetický senzorový hub Bosch BHI 160, který nabízí integraci senzorů vše v jednom a nabízí aplikace jako fitness tracker nebo krokoměr. O použitém procesoru zatím výrobce mlčí, ale ve výbavě nechybí 1 GB RAM a interní paměť o kapacitě 8 GB.

SIM karta je podporovaná ve velikosti microSIM a vkládá se do podobného šuplíku, jako mají například iPhony. Všechny antény – jak pro mobilní sítě, tak i pro Wi-Fi a GPS jsou integrované do zesíleného gumového pásku. Nabíjení probíhá přes inovovanou magnetickou kolébkou, která je zpětně kompatibilní s původním modelem. Zajímavé přitom je, že TrueSmart+ nedisponuje na rozdíl od původní verze i nižší verze TrueSmart-i vestavěnou kamerou.

Omate TrueSmart+

Vyšší z modelů TrueSmart+ poběží na Androidu 5.1 Lollipop s nadstavbou Omate User Interface 3.0. Naproti tomu nižší model TrueSmart-i dostane pouze starší Android 4.4.

Limitovaná edice TrueSmart+ a jeho nižší sourozenec TrueSmart-i budou exkluzivně v předprodeji od 22. září do 31. října na www.omate.com. Do prodeje se pak dostanou v průběhu listopadu. Za TrueSmart+ zaplatíte 169 dolarů (4 900 Kč s DPH) a za TrueSmart-i pak 149 dolarů (4 300 Kč s DPH).

Zdroje: facebook.com, engadget.com, omate.com

Diskuze ke článku
mrtvá žížala
otazka casu az tomu nekdo da 720x720 a pak 1280x1280, cakle na hlavu stejne jako Sony Z5 4K, ale svet je cely takovy cáklý, uz neni moc co vylepsovat tak ted bude vlna kdy vyrobci nasadi po vzoru sony 4k displaye na tech svejch 5" + - krabickach...
ANO
Furt nepochopili o cem jsou hodinky ......... NIKDO tam nechce posrany android! NIKDO!!!!!! OPRAVDU KUWA NIKDO! NIKDO na tom nechce hrat hry, NIKDO! Ma to mit funkce jak 30 let stare vietnamske hodinky (budik, stopky, HODINY!!!) plus treba notifikace z mobilu a vydrz DVA ROKY! Ale jako jasne, veserte zhovadily android se vsema antenama jeste na ruku ..... nokia to pochopila pred 15ti lety, ze telefon na ruku NIKDO nechce ..... vydrz to ma hovno, diky miniaturizaci to zari jak svina a hlavne NIKDO (ani nejzatvrzelejsi jablickar) nechce byt za uplneho kokota a volat s hodinkama u hlavy .... uff, jsem zvedav jestli se v tehle dekade dockame nejakych chytrych hodinek .....
Lenka

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze