Chytré hodinky Fitbit Versa 2 nově nabídnou zabudovaný mikrofon i Spotify

Chytré hodinky Fitbit Versa 2 nově nabídnou zabudovaný mikrofon i Spotify
  • Hodinky podporují Fitbit Pay pro bezkontaktní placení bez potřeby mít u sebe peněženku nebo telefon
  • Novinkou je hudební aplikace Spotify, která umožní ovládat hudbu a podcasty
  • Procesor nabídne lepší výkon a plynulejší odezvu systému
  • Versa 2 se objeví v českých a slovenských obchodech na přelomu září a října

Fitbit dnes představil nové hodinky s označením Versa 2, které oproti svému předchůdci nově nabídnou zabudovaný mikrofon, inovativní funkce pro monitorování spánku, rychlejší procesor či AMOLED displej s funkcí always-on. Uživatelé se mohou těšit i na populární hudební aplikaci Spotify i podporu bezkontaktního placení Fitbit Pay.

Oblíbenost funkcí měření zdravotního stavu či kvality spánku v poslední době neustále roste. Fitbit proto přináší nové funkce, které mají pomoci uživatelům nejen lépe porozumět svému spánku, ale také jej zlepšit. Namátkou lze zmínit funkci Sleep Score, která kontroluje srdeční tep (během spánku a odpočinku), neklid během noci, čas strávený v probuzeném stavu a jednotlivé spánkové fáze. Rovněž nechybí ani chytré buzení, které rozpozná, kdy je optimální uživatele vzbudit tak, aby se cítil co nejvíc svěží. Zajímavostí je také graf „Estimated Oxygen Variation“, který poskytne odhad hladiny kyslíku v krevním řečišti. Data jsou získávána pomocí kombinace červených a infračervených senzorů na zadní straně hodinek. Krátkodobé změny hladiny kyslíku v krevním řečišti mohou indikovat změny dýchání během spánku.

Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2 nabízí i další funkce pro zlepšení běžného dne, jako je například Fitbit Pay, který zajistí možnost jednoduchého bezkontaktního placení bez potřeby mít u sebe peněženku nebo mobilní telefon. V tuto chvíli mohou v České republice platit skrze Fitbit Pay klienti MONETA Money Bank, Komerční banky či mBank. Obyvatelé Slovenska mohou využít Fitbit Pay v síti 365.bank a Poštové banky.

Fitbit nově přináší do svých chytrých hodinek hudební aplikaci Spotify, která umožní předplatitelům Spotify Premium ovládat svou hudbu a podcasty přímo na svém zápěstí. Nechybí možnost jednoduchého přehrávání skladeb a úprav svých oblíbených playlistů. Aplikace Spotify tak přináším uživatelům Fitbit další motivaci během oblíbených aktivit. Uživatelé si dále mohou uložit do zařízení více než 300 oblíbených skladeb a přehrávat své oblíbené playlisty v aplikaci Deezer.

Fitbit Versa 2

V návaznosti na úspěch našich původních nejprodávanějších hodinek Fitbit Versa věříme, že inovovaná verze, která přináší Spotify a pokročilé funkce v aplikaci Fitbit i samotných hodinkách, může přivést ještě více uživatelů do kategorie chytrých hodinek a odemknout pro ně všechny benefity, které vedou k lepšímu zdraví,“ dodává James Park, spoluzakladatel a CEO společnosti Fitbit.

Fitbit Versa 2 nabídnou v porovnání se svým předchůdcem rychlejší procesor, který nabídne lepší výkon a plynulejší odezvu systému. Zvětšený AMOLED displej poskytne vylepšenou čitelnost na přímém slunci a nově přináší funkci always-on display s více než dvoudenní výdrží. Při standardním používání (bez zapnuté funkce always-on) hodinky vydrží uživateli pět i více dní. Fitbit Versa 2 mají rovněž automatické zaznamenávání aktivity, nepřetržité monitorování srdečního tepu 24/7, přes 15 režimů pro cvičení, připojení k GPS telefonu a vodotěsnost do 50 metrů. Navíc je zde téměř 3 000 aplikací a motivů ciferníku pro snadnější personalizaci hodinek.

Fitbit Versa 2 lze předobjednat od dnešního dne na stránkách Fitbit.com a u vybraných prodejců za cenu 199,95 eur (něco málo přes 5 tisíc korun) v několika barevných provedeních. Fitbit Versa 2 Special Edition s prémiovým tkaným řemínkem se žakárovým vzorem budou dostupné za doporučenou cenu 229,95 eur (necelých šest tisíc korun). Přesné české ceny budou oznámeny později. Dostupnost v českých a slovenských obchodech se očekává na přelomu září a října.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze