Chytré bikiny vás ochrání před spálením

5

Právě panující počasí přímo vybízí vydat se k vodě a za sluníčkem. Jak všichni víme, je potřeba se při tom chránit opalovacím krémem. Jenomže asi ne každý je pak důsledný i při jeho opakovaném nanášení. A právě s tím může dopomoci další neobvyklé chytré příslušenství, konkrétně chytré plavky.

Tento vynález pochází z Francie a nechá si za sebe řádně zaplatit. Pokud si plavky rozhodnete objednat například z Amazonu, připravte si 167 dolarů (asi 4 tisíce korun) plus další výdaje za clo a daň.

Smart Bikiny

Za tuto cenu dostanete dvojdílné plavky, na kterých je umístěn drobný a odjímatelný senzor měřící expozici UV záření. Jakmile hladina slunění dosáhne požadované úrovně, senzor pošle upozornění do spárovaného telefonu nebo tabletu, že je potřeba se znovu natřít krémem. Konkrétní hladina je individuální a nastavujete si ji v obslužné aplikaci podle svého fototypu. Aplikace pak dokonce umí poslat textovku do přítelova telefonu s tím, že by měl svoji drahou polovičku natřít krémem.

Za vynálezem stojí Francouzka Marie Spinali, kterou podnítilo vlastní spálení po té, co usnula na pláži. V současné době pracuje i na modelech pro pány a také děti. Ty by měly mít vestavěný GPS čip, aby bylo děti v mumraji pláže možné snadno najít.

Zdroje: spinali-design.com

Diskuze ke článku
Michal
Bože.... To je zas kokotina.... Čekám až udělají něco co mi bude připomínat, že se mi chce kadit....
skacelp
Jak musí být hloupý člověk, který potřebuje "chytré" bikiny? No přece neskonale, protože jen hloupý přijde a všechno koupí!
ROB
Rakovina neni ze sluníčka, ale z krému který se vypaluje do tela.
Irbe
Mně se libí ten držák na ně :-D.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze