Chytrá sluchátka od Sony mají GPS a budou vaším trenérem (CES)

8

Sony na veletrhu CES v americkém Las Vegas ukázalo prototyp chytrých sluchátek Smart B-Trainer, které budou vaším autonomním osobním trenérem. Mají integrované GPS, měřič tepu, můžete si do nich uložit hudbu a zejména vám při běhu přímo do uší radí, jak lépe trénovat. Sluchátka jsme na veletrhu vyzkoušeli a zde jsou naše dojmy a videopohled.

Sony s novými sluchátky podává ruku všem běžcům, kteří to se sportováním myslí opravdu vážně. Ve speciální mobilní aplikaci v telefonu si nastavíte vaše údaje, tréninkový cíl, přenesete si do sluchátek svou oblíbenou hudbu a v ten moment už můžete telefon nechat doma a vyběhnout pouze se sluchátky. Mají totiž nejen integrovanou GPS a pedometr pro přesné měření vašeho pohybu, ale také měřič tepu, snímající váš tep přímo u ucha. Podle zvoleného režimu a údajů ze všech senzorů vám pak sluchátka přímo do uší říkají, zda máte zrychlit, zpomalit nebo jinak upravit váš běh, abyste dosáhli svého cíle. Po doběhnutí domů se všechny údaje přenesou do smartphonu, ve kterém se můžete na výsledky svého snažní podrobně podívat.

Sluchátka mají dva poměrně velké moduly a elastickou ohlávku, na uších ale sedí překvapivě dobře a velmi pohodlně se nosí. V uších jsou také dobře fixovaná a při běhu se nepohybují. Dostupné budou v mnoha barevných variantách a potěší například i NFC funkcionalitou pro snadné spárování s telefonem.

Sony Smart B-Trainer – první pohled z CES 2015

Sluchátka Smart B-Trainer jsou zatím pouze prototypem, Sony například neoznámilo některé specifikace, jako vnitřní paměť a známá není ani cena. Přesto by se měly začít prodávat v horizontu několika málo měsíců.

Diskuze ke článku
blue.sun
Zajímalo by mne, jestli by se do nich daly naprogramovat třeba intervaly, když to má umět řídit trénink. To by pak stálo za to...
Ladislav B.
Ladislav B.
jé to je krásná slečna
neo taa
neo taa
Tak tohle mne nedávno napadlo, ale myslel jsem, že by to bylo větší. Nevýhoda jestli data nepůjdou přenést, nebo synchronizovat do oblíbených sportovních app.
teofilix
Škoda, že se ještě neví cena dostupnost. Včera mi přišlo, že ty mé což jsou první generace těchto sluchátek jsou neopravitelné a tak se chystám koupit nové a nejspíš zase sony tu samou řadu, ale ty dražší s bluetooth a nfc a teď nevím zda se nevyplatí si ještě počkat. Asi nebylo řečeno, kdy mají jít do prodeje a za kolik budou?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze