Chystané Xiaomi Redmi Note 2 odhaluje specifikace (aktualizováno)

Den před představením nového launcheru MIUI V7 od Xiaomi unikly další informace o připravovaném tabletofonu Redmi Note 2 s 5,5palcovým displejem. Kromě několika rozmazaných fotografií se objevily i některé podrobné specifikace nového modelu.

Aktualizováno 13. 8. 2015

Poslední informace potvrzují, že nové Xiaomi Redmi Note 2 skutečně dostane 5,5" displej, který bude mít rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů, což je proti předchozí generaci nárůst, která měla na stejné úhlopříčce 1 280 × 720 pixelů zlepšení. Tělo bude mít z matného plastu.

Podle čínského zdroje bude Redmi Note 2 pohánět osmijádrový 64bitový MediaTek MT6795M (známý též jako Helio X10), který má každé jádro taktované na 2,2 GHz. Sekundovat mu budou 2 GB RAM. Interní paměť dostane kapacitu 16 GB a bude jí možné rozšířit prostřednictvím paměťových karet. Z dalších parametrů můžeme ještě zmínit 13Mpx zadní fotoaparát a 5Mpx přední. O napájení se postará akumulátor s kapacitou 3 020 mAh.

Kromě této varianty podle úniku představí Xiaomi ještě druhou variantu, která bude o něco silnější a dostane 3GB RAM. Žádné další podrobnosti nebyly zveřejněny, ale slabší model by měl mít údajně trojmístnou cenovku v čínských juanech. To by znamenalo, že i podle nejdražšího scénáře, tedy 999 juanů, by vyšel na přibližně 3 800 Kč bez DPH.

Původní informace z 17. 6. 2015

Údajně připravovaný model se zařadí do střední třídy, o čemž svědčí i samotný název řady Redmi. Zmíněný 5,5palcový displej bude disponovat FullHD rozlišením. Na uniklém snímku, který je bohužel nevalné kvality, můžeme vidět praktické umístění odemykacího tlačítka na pravý bok. Srdcem budoucího telefonu by měl být procesor MediaTek MT6795, který nabízí osm jader.

Xiaomi Redmi Note 2

V další výbavě, o které se nyní spekuluje, by se měl objevit hlavní 13megapixelový fotoaparát. Na čelní stranu Xiaomi nasadí 5megapixelovou kamerku. Mezi funkční výbavou se objeví také podpora sítí LTE, avšak zatím nejsou známé podporované frekvence. K představení nového modelu Xiaomi Redmi Note 2 by mělo dojít již 29. června.

Zdroje: twitter.com, gsmarena.com, gsmarena.com, gforgames.com

Diskuze ke článku
Jáchym Hrdina
Jáchym Hrdina
Všema deseti.
mrtvá žížala
LTE je zcela jasne, bez 800/900 takze si to rovnou strcte zpatky do ciny... nevim proc bych mel se slavnym xiaomi surfovat mimo mesta 150kbit na EDGE misto 15Mbit na LTE...
karel
možná to bude tím že trapnej vodafon má debilní frekvenci.Za to ty telefony nemůžou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze