Chystané HTC M8 mini: malá varianta zřejmě opět s horší výbavou

4

Prozatím se čile spekuluje o budoucí vlajkové lodi od HTC. Nyní však prosákly na veřejnost i první informace o plánované zmenšené variantě, jejíž výbava však již příliš nepřekvapí.

Zmenšené varianty vlajkových lodí jsou často terčem kritiky za to, že pouze parazitují na jménu špičkového modelu, neboť výbavou jsou většinou podstatně chudší. To donedávna platilo prakticky pro všechny mini varianty. Vše napravila až Xperia Z1 Compact, která je menší, ale výbavou shodná s vlajkovým modelem. HTC si zmenšenou vlajkovou loď vyzkoušelo loni s modelem One mini. Ten byl však o poznání hůře vybaven ve srovnání s klasickým modelem One.

TIP! HTC M8 (One 2): všechny známé informace pohromadě

Letos se zdá, že to HTC s mini variantou zkusí znovu a bohužel pro zákazníky, zřejmě opět s velmi osekanou výbavou. HTC M8 mini by měl nabídnout 4,5palcový displej s HD rozlišením či čtyřjádrový procesor Snapdragon 400 s taktem 1,4 Ghz. V případě potvrzení procesoru by nedošlo mezigeneračně k žádnému posunu kupředu. V další výbavě figuruje 1 GB RAM, 16 GB interní paměti nebo 13megapixelový zadní fotoaparát, což by mohlo naznačovat, že HTC opustí svoje nepříliš kvalitně fotící ultrapixelové snímače. Překvapí pak čelní kamerka s rozlišením 5 megapixelů. HTC M8 mini by při startu mělo nabídnout prostředí Androidu 4.4 KitKat a novou nadstavbu Sense 6.0.

Zdroje: twitter.com

Diskuze ke článku
EnderW
Parametry jako Moto G, ale pochybuju že bude cenově srovnatelný... Navíc místo čistého Androidu zprzněný Sense... Takhle se do černých čísel nedostanou...
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Čo myslíte, kto kúpi týchto taiwanských skrachovancov?
Ondřej Kalman
Ondřej Kalman
No tak, nalepit na to cenovku sedm tisíc, tak se o tom možná dá i uvažovat.
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Pochybujem One (2) bude stať 699€ menej určite nie, a one mini 2 určite pod 499€ nepôjde :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze