Chystá Samsung zmenšenou verzi Galaxy S7?

24

Podle pověstí z Tchaj-wanu Samsung údajně plánuje velikostního protivníka k ještě nevydanému Apple iPhonu SE. Novinka má mít úhlopříčku 4,6 palce a měla by se tak stát jedním z nejkompaktnějších telefonů na trhu.

V dnešní době je kompaktní telefon velmi ceněným zbožím. Ne všem totiž vyhovuje pětipalcové pádlo v kapse, a tak se již někteří výrobci rozhodli, dělat kompaktní přístroje. Vzpomeňme například na období, kdy výrobci vydávali zmenšené „vlajkové lodě“, jako například HTC One mini 2 či Samsung Galaxy S5 mini. Tyto telefony měly však jednu nevýhodu. Design sice odpovídal „pravé vlajkové lodi“, ale výbava byla poměrně chudší. To ovšem neplatilo pro Sony Xperii Z1 Compact či Z3 Compact.

Samsung Galaxy S7
Samsungu Galaxy S7 by jistě zmenšená varianta slušela

I tak bylo 4palcových zařízení čím dál tím méně. Jeden z výrobců, který se držel v segmentu malých zařízení nejdéle, byl Apple a podle pověstí by to tak mělo být i nadále. 21. března se očekává příchod nového iPhonu SE, tedy 4palcového modelu, který udělá radost uživatelům, kteří si nepotrpí na velké displeje. Už teď se ale prý Samsung nenechá zastínit a připravuje pro něj rivala, což by měla být zmenšená varianta nejnovějšího modelu Galaxy S7. Ta má nabídnout stejné procesory, které jsou přítomny ve vlajkové lodi, ale na rozdíl od ní má mít kompaktnější 4,6palcový displej.

TIP: Testujeme špičkový Samsung Galaxy S7: průběžně aktualizovaný blog

Jak moc jsou pověsti blízké pravdě, nám ukáže až čas, ale jistě existuje část uživatelů, kteří by zmenšený model od Samsungu uvítali. Zvláště pokud by měl identickou výbavu jako jeho větší sourozenec.

Technické parametry Samsung Galaxy S7

Kompletní specifikace
Konstrukce142,4 × 69,6 × 7,9 mm, 152 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,1" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 8 Octa 8890, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 450 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:35 hodin
Dostupnostbřezen 2016,

Zdroje: phonearena.com, appledaily.com

Diskuze ke článku
Petas
Rada S mini, nikdy nebyla to prave orechove. Mobil stredni tridy s cenovkou TOP modelu a nulovou podporou po pul roce
Redmarx
Ono to neni uplne pravda, u Samsungu to bylo vzdy tak, ze vydali Galaxy Sx jako top model s neosizenym procesorem a potom vydali Galaxy Sx mini s nejakym beznym mainstremovym procesorem. To se ale u Galaxy S7 zmenilo. Samsung vydal dve verze S7, jednu top se Snapdragonem 820 a druhou osizenou s mainstreamovym procesorem Exynos specialne pro Evropu. No a S7 mini je take hlavne pro Evropu, protoze tady frcej "mini" verze mnohem vic nez jinde ve svete, takze v tom bude take pouze mainstream Exynos. Proste z hlediska mini se nic nemeni, problem je v tom vlajkovem modelu S7. :-/
Josef
Jestli je pro někoho 5" smartphone velký, tak je opravdu těžké pochopit, proč vlastně chtějí smartfone a proč si tihle lidi nekoupí jednoúčelový mobilní telefon? Možná chtějí smartphone jen proto, aby se cítili "in", ale o použitelnost jim vlastně vůbec nejde..?
Cop
Proc pises o sesti palcovym tabletofonu, kdyz reagujes na nazor o peti palcovem displeji? Mas problemy se ctenim?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze