Chromebooky rostou, v roce 2013 se jich prodalo 2,1 milionu

1

Google má kromě operačního systému pro telefony a tablety i svůj systém pro přenosné počítače. Ten nese jméno Chrome OS a všechny přenosné počítače s tímto systémem se nazývají Chromebook. S tímto systémem slaví Google úspěchy především na domácím trhu, a to především kvůli nižší ceně, než kterou nabídnou stroje s Windows.

Již dříve jsme se zabývali tím, jaké přenosné počítače se systémem Chrome OS (ne)lze zakoupit v České republice. V USA a nejen tam jsou však stále populárnější. Bodují především nízkou cenou, vysokou mobilitou, dlouhou výdrží na baterii a jednoduchostí, ale zároveň toho moc neumí, jelikož jste odkázání jen na prohlížeč Chrome. Proto tyto počítače kupují především studenti nebo školy. Dle společnosti ABI Research se za minulý rok podařilo prodat 2,1 miliónů Chromebooků, přičemž nejvíce jich výrobci prodali právě v USA.

Některé Chromebooky

Severní Amerika tvoří celých 89 % ze všech objednávek Chromebooků, tvrdí ABI. Pokud poroste odbyt stejně jako doposud, tak by se mohlo v roce 2019 prodat více než 11 miliónů zařízení s tímto systémem. Jedná se však pouze o předpověď a není v ní zahrnuta konkurence, do které patří především Microsoft a jeho operační systém Windows, který prodělal za poslední dobu mnoho změn a mnoho změn se ještě chystá.

Zdroje: androidcentral.com, businesswire.com

Diskuze ke článku
satai
Pro kontext
- Android 850M
- Win (desktop) 290M
- iOS 270M

Tipnul bych, ze Google muze Chrome OS protlacit jen prostrednictvim zamergovani Androidu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze