Chladný a výkonný: Snapdragon 810 „topí“ méně než 801

14

Vloni bylo představeno několik špičkových čipsetů z řady Snapdragon 8xx. Nejlepší z nich, Snapdragon 810, je opravdu vysoce výkonným čipsetem, který pohání jen ty nejlepší telefony současnosti. Překvapením tedy je, že spotřebuje méně energie a produkuje méně tepla.

Již několik měsíců se mluví o novém čipsetu Snapdragon 810 a hádá se, jaký nový telefon či tablet se stane jeho nositelem. Brutální výkon, všechny moderní bezdrátové technologie a překvapivě také nižší produkce tepla – to všechno popisuje Snapdragon 810 naprosto přesně a server STJS Gadgets dokonce provedl testy, aby poslední tvrzení potvrdil.

TIP: Objeven osmijádrový Snapdragon 620: používá architekturu Cortex A-72

Teplotní testy Snapdragonu 810 vs. 801

Na testování byla použita dvě zařízení. Přístroj „A“ měl Snapdragon 801, zatímco přístroj „B“ měl nový Snapdragon 810. Nový čipset dokázal po 30 minutách při plné zátěži běžet chladněji než Snapdragon 801 po 20 minutách. Při zaznamenávání 4K videa po dobu 350 minut můžeme zpozorovat stejné výsledky – na konci testu dosahoval nový čipset teploty přibližně 35 stupňů Celsia, kdežto Snapdragon 801 po stejné době produkoval teplotu přibližně 43 stupňů Celsia. My jsme měli možnost otestovat LG G Flex 2, které tento čipset používá a přehřívání jsme též nezpozorovali.

Zdroje: stjsgadgets-portal.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Pít
No nevím, https://plus.google.com/app/basic/stream/z13zvp3qopustvs0323hhtrajte4gf0v5 v tomto příspěvku si jeden z redaktorů android police si stěžuje (zřejmě na lg g flex 2) že snap810 se velmi zahřívá a throttluje,
joso
Hlavne ze ťamťungu sa prehrieval ...
.....
Anebo taky vy bando chlupcu, chtel proste samsumg uz plne naject na svuj Exynos a tohle potreboval jako vymluvu aby mohl vypovedet smlouvu se snapdragonem, to vas asi nenapadlo ze nee :-D
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Otázka na redakciu. Mohli by ste spraviť obdobný test, ale so simulovaním využitia SoC na 100% a sledovaním frekvencie?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze